Районна прокуратура–Пловдив привлече като обвиняеми Б.Й., на 34 г., 32-годишната

...
</TD
>Районна прокуратура–Пловдив привлече като обвиняеми Б.Й., на 34 г., 32-годишната
Коментари Харесай

Огромна измама в Пловдив! Клиент на банка бе ощетен със 102 хиляди лева!

Районна прокуратура–Пловдив притегли като обвинени Б.Й., на 34 година, 32-годишната И.Б., К.И., на 28 година, В.И.,на 46 година, 33-годишната Й.К. и Е.Д., на 23 година, за това, че в съучастничество и като помагачи, са улеснили незнаен причинител, който за да набави за себе си имотна полза, е въвел и поддържал подвеждане у банкова институция, като е изменил компютърни данни и с това е предизвикал на потърпевшия В.П. от Пловдив имотна щета в размер на 102 000 лв. – закононарушение по член 212а, ал.1 вр. член 26, ал.1 вр. член 20, ал.4 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс. 

По делото е открито, че на 01.03.2023 година незнаен причинител е въвел и поддържал подвеждане у банкова институция, като е изменил компютърни данни. В резултат на дейностите му от спестовната съставния елемент на потърпевшия към разплащателната му сметка била преведена сумата от 102 000 лв.. Посочената парична сума след това е била трансферирана още веднъж чрез изменение на компютърни данни в пет други банкови сметки. В хода на следствието са били открити титулярите на тези банкови сметки, а точно петима от обвинените. 

По делото са осъществени дейни процесуално-следствени дейности - претършуване и изземване, обиски, разпознавания на лица, разпити на свидетели; изискани са голям брой документи и банкови информации и други.

Шестимата обвинени са били арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

Днес, 6 март 2023 година, Районна прокуратура–Пловдив внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на четирима от тях. Спрямо другите двама обвинени е взета мярка за неотклонение " гаранция “ в размер на по 1000 лв., оповестиха от прокуратурата.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР