Рангел Бизюрев е разполагал с други документи за самоличност,

...
</TD
> Рангел Бизюрев е разполагал с други документи за самоличност,
Коментари Харесай

Полицията: Бизюрев е имал помощници

Рангел Бизюрев е разполагал с други документи за идентичност, с които се е укривал в разнообразни страни в Европа, в това число и в Германия.

Това стана ясно през днешния ден на извършения взаимен брифинг на Окръжна прокуратура – Пловдив и Министерство на вътрешните работи по отношение на убийството на Димитър Малинов от с. Цалапица, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Рангел Бизюрев е арестуван в Кралство Дания тази заран в 9:41 минути.

" Рангел е локализиран в провинциален град в Кралство Дания, където той е почнал работа във компания за разчистване на стъкла. Този човек е постави доста старания да се укрие. Тези му дейности ни караха да го следваме освен в една страна. Човекът е построил мрежа от контакти в чужбина. Със сигурност не се е укривал самичък и е общувал със свои близки ", сподели началникът на бранш в Главна дирекция " Национална полиция Стефан Джолев

" Информацията изрично е доказана от партньорските ни служби. Близо 4 месеца службите и прокуратурата работиха извънредно интензивно и поставиха доста старания, с цел да се стигне дотук. ", сподели пред журналстите прокурор.

Тя благодари на сътрудниците си за работата им досега и акцентира, че имат добра връзка с партньорстките служби и всеки сходен случай на укриващи се лица те ще действат по подобен метод.

Христева сподели, че това е посредством залавянето на Рангел ще могат да бъдат изяснени всички обстоятелства и условия, свързани с закононарушението. Тя изрази вяра, че в най-кратки периоди в Дания ще се произнесат и Рангел ще бъде предаден на българските управляващи. 

Джолев посочи, че информация за пребиваването му е получена по реда на интернационалното полицейско съдействие.

В понеделник се е провел видеоконферентен разговор, с цел да бъде конкретизирани документалните детайлности, както и по какъв метод Рангел да бъде арестуван.

Във вторник им е дадена цялата потребност документи и през днешния ден Бизюрев е бил арестуван. При задържането си той не се е опитал да избяга.

Прокурор Христева отговори на журналистически въпроси и сподели, че няма закъснение в забавянето на европейската заповед. 

Тя не можа да конкретизира по кое време Рангел ще бъде екстрадиран. В къси периоди ще бъдат направени всички документи, ще бъдат преведени и изпратени.

" Има разнообразни варианти  - ще даде ли пояснения, няма ли да даде. Още в този момент не можем да отговорим по какъв начин ще прочете ходът на делото. Изчакваме да чуем и неговите пояснения. Наблюдаващите прокурори ще преценяват по какъв начин ще се случват по-нататъшните дейности ", сподели тя по отношение на производството, обвързвано с близнаците.

Повече можете да видите във видеото.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР