Провеждащият се в Държавна опера Бургас Първи национален конкурс с

...
</TD
>Провеждащият се в Държавна опера Бургас Първи национален конкурс с
Коментари Харесай

Кметът се срещна с журито на Първия национален оперен конкурс с международно участие Стоян Попов

Провеждащият се в Държавна опера Бургас Първи народен конкурс с интернационално присъединяване " Стоян Попов “ е на доста високо равнище. Това означиха представителите на журито маестро Калуди Калудов, проф. Нико Исаков – декан в Национална музикална академия " Проф. Панчо Владигеров “, шефът на бургаската опера доцент Александър Текелиев и проф. Григор Паликаров.

Те се срещнаха през днешния ден с кмета и споделиха прелестните си усещания от високия брой на участниците – над 50 души, както и от техните доста положителни качества на реализатори. В срещата взе участие и зам.-кметът по просвета, туризъм и спорт Диана Саватева.

От журито на състезанието означиха, че Бургас има мощни обичаи в оперното изкуство и че градът ражда доста млади гении в тази сфера.

" За Община Бургас е приоритет да подкрепя реализирането на планове в областта на културата, а в оперното изкуство ние виждаме доста положително поле за това. Ние имаме упоритостта да надграждаме постигнатото в образованието и в това отношение съдействието с Националната музикална академия ни е доста потребно. “, сподели.

Проектът за Първия народен конкурс с интернационално присъединяване " Стоян Попов “ се осъществя със съдействието на Община Бургас и с финансовата поддръжка на Национален фонд " Култура " по " Програма за възобновяване и развиване на държавни, районни и общински културни институти ".

Билети за галаконцерта на лауреатите от състезанието на 21 октомври /19 часа, зала на Държавна опера – Бургас/ ще намерите на касата на Операта, каса " Часовника “, както и в мрежите на Grabo и Eventim.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР