Прокуратурата разкри последни данни около трагедията със загинал парашутист, след

...
</TD
>Прокуратурата разкри последни данни около трагедията със загинал парашутист, след
Коментари Харесай

Адвокатът на собственика на балона: Виновен е парашутистът

Прокуратурата разкри последни данни към нещастието със умрял парашутист, след скок от балон край Литаково.

Четиримата мъже се уговорили за рисковата среща в обществените мрежи.

" Това е среща, която е вървяла в интернет пространството, имало е спогодба сред лицата. Събрали са се в 8 часа и към 8:30 са подхванали полета ", съобщи окръжният прокурор на София Наталия Николова.

Въпреки мъглата в региона, първи скача парапланеристът, който се приземил сполучливо. Не по този начин се развива полета на двамата парашутисти. 

" Пострадалото лице, което е в болнично заведение, е съумяло да разпери парашута си, а другото е паднало, без да му се отвори в точния момент парашутът. Те са скочили по лична воля, само че не е имал позволение, нито е имал уверение за инструктор притежателят на балона ", добави Николова.

Според юриста му обаче, отговорност за организацията на полета носят самите парашутисти.

" Неговата активност е само да ръководи балона. Балонът е бил на 200-300 метра. Всеки може да се качи на покрива на тази постройка и да скочи с този парашут. Този, който провежда скоковете, носи отговорност за самия скок - това е бил умрелият ", безапелационен беше юристът на Веселин Христов - Емил Митев, съобщи.

Собственикът на балона е осъждан общо пет пъти за разнообразни прегрешения, измежду които кражба, злополука, разваляне на имущество и владеене на опиати. Преди две седмици му е натрапен и акт точно за нерегламентиран полет на оборудването на фестивал.

Близките на арестувания са безапелационни, че Христов е имал огромен опит в ръководството на балони, а парашутите на скачачите са отговаряли на условията. Мъжът ще бъде отведен в следствения арест в София, където ще бъде до внасянето на настояването на прокуратурата за взимане на най-тежката мярка по отношение на него " задържане под стража ".
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР