Президентът на Европейската лига за икономическо сътрудничество за България Бранимир

...
</TD
>Президентът на Европейската лига за икономическо сътрудничество за България Бранимир
Коментари Харесай

Бранимир Ботев става Почетен професор на Университета по хранителни технологии

Президентът на Европейската лига за икономическо съдействие за България Бранимир Ботев да бъде почетен със званието " Почетен професор на Университета по хранителни технологии " реши Академичният съвет на висшето учебно заведение, заяви пресцентърът на образователното заведение.

Безспорен е неговият извънреден принос за основаването на новата магистърска стратегия " Технология на виното и напитките на винена основа “, която започва през април и ще се осъществя под егидата на Международната организация по лозата и виното – OIV. Освен това има заслуга и за подписването на Меморандума за съдействие сред Република България и Международната организация по лозата и виното - OIV, който е в основата за въвеждане на тази магистратура.

Почетното звание ще му бъде връчено по време на специфичното събитие, което УХТ и Международен панаир Пловдив провеждат в границите на 30-то издание на влиятелната интернационална галерия за лозарство и винарство " Винария 2023 “. То ще се организира на 22 февруари 2023 година, сряда, от 16,30 ч. в Конгресния център на панаира, а специфичен посетител ще бъде вицепрезидентът Илияна Йотова. На него ректорът на УХТ проф. доктор Пламен Моллов ще показа новата магистърска стратегия.

" Благодарение на Бранимир Ботев УХТ съумя да изпревари 20 висши учебни заведения у нас и в чужбина, да завоюва доверието на OIV и да стане третият университет в света след l’Institut Agro Montpellier (Франция) и UC Davis (САЩ), който предлага образование със документ от Международната организация по лозата и виното. Пловдивското висше учебно заведение към този момент е в топ университетите на България и се подреди измежду влиятелните университетски винарски центрове “, аргументира предлагането проф. Моллов.

Биографията на президента на Европейската лига за икономическо съдействие за България е извънредно богата:

2013 – 2015 година е заместник-министър в Министерство на стопанската система, Енергетиката и Туризма, а след това - в Министерство на туризма.

2015 – 2018 година е консултант на ръководителя на Българската Академия на Науките, акад. Стефан Воденичаров и част от авторския колектив, разработващ годишните аналитични отчети " Национални цели и национални цели на България “.

2016 година оглавява Европейския институт за тактики и разбори по предложение на президента на Европейската лига за икономическо съдействие Барон Бернар Сноа.

От 2019 година оглавява Европейската лига за икономическо съдействие за България.

Той е първият българин член на УС на Европейската конфедерация на производителите на алкохолни питиета (CEPS - Брюксел). Неговите интернационалните контакти имат и ще продължат да играят основна роля в развиването на УХТ като център за образование на фрагменти във винения бранш.

Академичният съвет утвърди предлагането работещите в партньорските организации и компании, с които УХТ осъществя образованието по новата магистърска стратегия " Технология на виното и напитките на винена основа “, да употребяват преференциални условия и да заплащат с 50% по-ниски такси.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР