Правителството спря прекратяването на ликвидацията на дейността на България Хели

...
</TD
>Правителството спря прекратяването на ликвидацията на дейността на България Хели
Коментари Харесай

Дружеството, управлявано от министъра на транспорта, отново поема въздушните линейки

Правителството спря прекратяването на ликвидацията на активността на " България Хели Мед Сървиз " ЕАД. С днешното решение на кабинета " Денков-Габриел " на сдружението се разпорежда отговорността за системата за спешна медицинска помощ по въздух у нас, стана ясно от признатите решения на Министерския съвет.

Кабинетът трансформира Устройствения устав на Държавния авиационен оператор. Промяната визира изменение в Постановление № 69 на Министерския съвет от 2023 година за основаване на Център за незабавна здравна помощ по въздуха, оповестиха от NOVA.

" По този метод се улеснява моделът на деяние и финансиране на системата. Това постанова анулация на предоставената активност на Държавния авиационен оператор във връзка със незабавната здравна помощ по въздуха. ДАО ще продължи да извършва полетите със особено предопределение ", гласи известието на държавното управление.

Припомняме, актуалният министър на превоза Георги Гвоздейков беше шеф на " България Хели Мед Сървиз “ ЕАД – сдружение, основано по време на кабинета " Петков ".
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР