Постоянно задържане под стража ще поиска прокуратурата за мъжа от

...
</TD
>Постоянно задържане под стража ще поиска прокуратурата за мъжа от
Коментари Харесай

Прокуратурата в Бургас безпощадна срещу мъжа от среднощната гонка

Постоянно задържане под стража ще изиска прокуратурата за мъжа от среднощната гонка в Бургас. Това стана ясно по време на брифинг в града, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".  На 20-годишния Иван Чонтов е предявено  обвиняване за безчинство и за незаконно предотвратяване на органите на реда да извъшат отговорностите си по работа. 

След като бъде подготвена оценъчната и автотехническата експертиза е допустимо да му бъде повдигнато и друго обвиняване. 

" Деянията, които е направил, са малко по-ниски като размер на наказване, само че ние считаме, че има заплаха той да се укрие или да извърши друго закононарушение ", изясни прокурор Мария Маркова, началник на Районната прокуратура - Бургас. 

Остават незнайни претекстовете на лицето и подхванатите от него дейности в нощта против 13 януари. 

" При всевъзможни опити на полицейските чиновници да спрат транспортното средство и да извършат инспекция, мъжът е противодействал. Стигнало се е до така наречен " гонка " и нанасянето на вреди по коли и рейс от градския превоз. Извършени са голям брой разпити и не престават да се правят такива ", добави прокурор Мария Маркова. 

По данни на очевидците той е работил несъответстващо и непредвидимо. Извършени са инспекции с механически средства и не е открита приложимост на алкохол или опиати, само че ще му бъде взета и кръвна проба. 

Задържан за 24 часа е и бащата на Иван Чонтов - за опит да повлияе върху очевидците. " Документирали сме, че има подобен опит от негова страна. С оглед секване на сходни дейности и във връзка с други очевидци, предприехме задържането му ", изясни ст. ком. Калоян Калоянов, шеф на ОДМВР-Бургас. 

" Фокус " напомня: В четвъртък към 20.00 часа в полицията бе получено известие за случай, при който млад мъж с несъответстващо държание се опитвал да издърпа мобилен телефон от момиче в региона на пешеходната пътека на бургаските улици “Христо Ботев " и “Македония ".  Веднага по-късно е получен нов сигнал - за погрешно паркиран джип върху пешеходната пътека на същите две улици. Към кръстовището се отправили два полицейски патрула. Забелязвайки ги, мъжът се качил в джипа и с висока скорост, неподчинявайки се на полицейските разпоредби, потеглил бургаските улици в посока Созопол, блъскайки по пътя си общо пет автомобила и рейс от градския превоз. Полицаите сложили лената с шипове, през които той е преминал и със спукани гуми траял да се движи в посока село Равадиново. Там спрял, блъскайки се в паркиран лек автомобил. След това избягал от местопроизшествието. Задържан е на идващия ден в един от хотелските комплекси край Созопол.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР