По-рано тази седмица Министърът на образованието и науката проф.  ги

...
</TD
>По-рано тази седмица Министърът на образованието и науката проф.  ги
Коментари Харесай

Заместник-директори от Пловдив приветстват бъдещите промени при НВО на 7 и 10 клас

По-рано тази седмица Министърът на образованието и науката проф.  ги анонсира, само че те нямат финален темперамент.

Темата за образованието постоянно вълнува жителите. Plovdiv24.bg  потърси за коментар на възможните промени заместник-директорите на едни от най-желаните учебни заведения в града, а точно ОУ " Княз Александър I " и ХГ " Св. Св.Кирил и Методий ". Интересното при тях е, че двете учебни заведения от години населяват една постройка и съумяват да намерят баланса.

" Приветстваме предложението на министър Цоков датите да бъдат преместени по-късно през юни. До момента при полагане на НВО в 7 клас към 15 юни, остават 2 седмици, през които към този момент децата губят мотивацията за образователния развой. Отчитаме го като минус в просветителната система. Тези дни могат да се употребяват като дни за кариерно ориентиране. ", разясняват заместник-директорите в образователен отдел Гергана Янева и Васил Начев.

“Съгласни сме, че времето ще бъде добре да се оползотвори за подготовка. Тези няколко дни няма да бъдат причина резултатите на учениците да се покачат или намалят. ", споделят те.

Според тях резултат би се усетил, в случай че изпитите са изместени след 20 число.

На сходно мнение е и заместник-директорът на Хуманитарната гимназия - Здравко Ликов. С него обсъдихме плана за понижаване на минимума настоящи оценки.

" Това е по-добра опция учителите да работят повече с учениците си по отношение на образованието. Административна тежест в допълнение се усилва от наложителния брой изпитвания. Всичко е обвързвано с писмени изпитвания, инспекция. Методът не се отхвърля, само че възможното встъпление е добра посока. "

Той счита, че вероятно делене на НВО на 7 клас и на 10 клас е добра концепция, само че дните би трябвало да продължат да бъдат неучебни.

" В този развой са ангажирани доста сътрудници като квестори, проверяващи. Една толкоз огромна процедура е тежка от административна позиция. Ако дните са образователни би било минус. Изпитване и образователен развой в едно би довело до огромни компликации. "

" Оценката от НВО в 10 клас може да бъде вписана в дипломите, в случай че има значение за по-нататъчно кандидатстване. За момента никой не изисква резултата в точки.

Учениците знаят, че НВО няма наложителен темперамент и няма да има последствие от неявяването им, което го прави незадължително. Ресурсът е безусловно непотребен. ", разяснява още той.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР