По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Бургас бе наложено

...
</TD
>По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Бургас бе наложено
Коментари Харесай

Окръжният съд в Бургас осъди мъж укриване на данъци

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Бургас бе наложено дейно наказване от три години " отнемане от независимост “ във връзка с С.Г. Той е обвиняем за това, че съзнателно е избегнал заплащането на 136 164 лв. данъчни отговорности в интервала от м. май 2016 година до 15 август 2016 година в гр. Бургас, оповестиха от Окръжната прокуратура.

Престъплението е осъществено в съучастничество с Г.К., по отношение на който е наложено условно наказване от три години " отнемане от независимост “, изтърпяването на което е отсрочено с изпитателен период от пет години. Престъпното действие е квалифицирано по чл.255 от Наказателен кодекс, а С.Г. е имал ролята на причинител, до момента в който Г.К. е работил като помощник.

По време на следствието е открито, че в горепосочения времеви интервал С.Г. е бил едноличен притежател, който ръководи и съставлява комерсиално сдружение, извършващо активност в областта на строителството. Въз основа на комерсиалната си активност сдружението е трябвало да изплати на страната данъчни отговорности в размер на 136 164 лв..

Целейки да избегне заплащането на посочената сума, С.Г. е договорил с Г.К., който обезпечил данъчни фактури с погрешно наличие за осъществени покупко-продажби сред сдружението, ръководено от С.Г. и други две търговски сдружения, представлявани от Г.К. По този метод Г.К. подкрепил С.Г. за реализиране на закононарушението, улеснявайки го да избегне заплащането на данъчните отговорности към страната.

Присъдата на Окръжен съд - Бургас може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в града.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР