По инициатива на ръководството на полицията се проведе извънредно заседание

...
</TD
>По инициатива на ръководството на полицията се проведе извънредно заседание
Коментари Харесай

Спешна среща заради многото катастрофи по пътищата на Пловдив

По самодейност на управлението на полицията се организира изключително съвещание на Областната комисия по сигурност на придвижването в Пловдив. Набелязване на съответни ограничения за възстановяване на пътнотранспортната конюнктура на територията на Пловдивска област и реализиране на надзор по тяхното осъществяване бяха заложени в дневния ред на съвещание на Областната комисия по сигурност на придвижването в Пловдив. 

То бе свикано изключително през вчерашния ден по предложение на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи по отношение на регистрирано нарастване на пътнотранспортния травматизъм на обслужваната територия. На водената от заместител регионалния шеф доктор инж. Атанас Ташков среща участваха шефът на полицията ст. комисар Георги Чергов и чиновници от бранш " Пътна полиция “, както и представители на институции, в чийто сектор попада обезпечаването на сигурността на придвижването.

По време на полемиката участниците се сплотиха към мнението, че аргументите за пораждане на произшествия са от друго естество и изискват съответни реакции от всяка ангажирана организация, само че безусловно напъните би трябвало да са общи. В тази посока бяха обрисувани избрани проблеми и се взе единомислещо решение за използване на съответни дейности в най-кратък период. 

Общо утвърждение срещнаха две оферти, направени от полицията – по огромните пътни артерии в региона да се обособят и укажат с табели места за надзор с механически средства за скорост, на които да се разполагат екипите; да се реализира дейно наблюдаване над качеството на образование за възобновяване на отнети контролни точки на водачи-нарушители на ЗДвП. 

Сред другите решения на комисията са в зоните на избрани кръстовища да бъдат сложени пътни знаци Д3 /указване на авансово престрояване/; осъществяване на интензивен полицейски надзор на пешеходни пътеки и нерегламентирани места за секване, които да бъдат обследвани за възобновяване на изчезнали преградни съоръжения; възстановяване на изискванията на всеобщия градски превоз, с цел да бъде желано средство за напредване и да се понижи интензивния трафик.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР