Пловдивският университет Паисий Хилендарски официално открива втори сезон на Start-up

...
</TD
>Пловдивският университет Паисий Хилендарски официално открива втори сезон на Start-up
Коментари Харесай

ПУ Паисий Хилендарски открива втори сезон на Start-up Academy

Пловдивският университет " Паисий Хилендарски " публично открива втори сезон на Start-up Academy, оповестиха от висшето учебно заведение. След триумфа на " Най-добър старт-ъп план на ПУ " през 2022 година, уредниците започват второ издание на състезанието през тази година, с което дават опция на преподаватели, студенти и докторанти от университета да показват своята новаторска концепция и да разработят старт-ъп план, като по този метод получат самопризнание и печелят от своите разработки. Това оповестиха от образователното заведение.

Програмата на форума включва разнородни мероприятия, ориентирани към опциите за основаване на предприемаческа просвета и умения измежду студенти и преподаватели. Планираните събития стартират на 23 февруари 2023 година и ще продължат до 5 ноември 2023 година Конкурсът се организира под патронажа на Ректора на ПУ " Паисий Хилендарски “ – проф. доктор Румен Младенов.

На 23 февруари 2023 година от 16:00 часа в 6 публика на Ректората на Пловдивския университет ще се състои формалното разкриване и първото събитие от планувания цикъл от лекции на представители от бизнеса. Развиването на постоянна партньорска мрежа и одобряване на т.нар " триъгълник на знанието “ – просвета – бизнес - обучение са целите на уредниците. Публичните лекции на съумели ръководители и притежатели на разнообразни компании е причина студентите да видят, че положителният образец съществува, да се срещнат с особеностите на бизнес средата и да демонстрират про-активност в своето професионално развиване.

Ректорското управление на ПУ " Паисий Хилендарски ", управлението на Офиса за софтуерен трансфер и Студентски съвет ще приветстват участниците във форума. Първите гост-лектори от поредицата идни събития ще бъдат Йорданка Палкова-Патишанова (Директор Маркетинг, Taurus Communications), и Антония Дамянова (Директор Човешки запаси, AIT International Transport).

Start-up Academy е платформа към Офиса за софтуерен трансфер на ПУ " Паисий Хилендарски “, която цели да подкрепя бизнесмени при пускане на техния бизнес план.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР