Пловдивският предприемач Радомир Спасов смята да сезира съда в Страсбург

...
</TD
>Пловдивският предприемач Радомир Спасов смята да сезира съда в Страсбург
Коментари Харесай

Бизнесмен дава на съд община Родопи

Пловдивският бизнесмен Радомир Спасов счита да сезира съда в Страсбург поради институционален проблем с община " Родопи ", заяви самият той.

За проблема заяви единствено  Plovdiv24.bg  в. В сигнала до медията ни Спасов съобщи, че общинската администрация попречва по всевъзможен метод реализирането на капиталовото му желание да построи крайпътен комплекс " Разкош " на Автомагистрала " Тракия " при км 107+835 дясно посока София - Пловдив в парцел фамилна благосъстоятелност в землището на село Цалапица. Планирано е комплексът да обслужва и двете направления на придвижване като се размени рискова пътна връзка с разполагаем личен надлез. 

От община " Родопи " са поискали поради съществуването на 148 кв. м. общинска територия в пътната връзка актът за благосъстоятелност да бъде публикуван на името на общинската администрация. Още през 2023 година му предложили да подпише контракт за подаяние.

" Изграждането на една пътна връзка коства над 3 милиона. Да не желаят да им подаря автомагистралата? Трима министри от постоянни държавни управления, а не служебни, са одобрили плана за пътна сигурност. На 12 февруари планът за комплекса дружно с Оценката за влияние е импортиран в община " Родопи ", а преди този момент още предходната година съм подал искане за издаване на позволение за градеж. Отказват с измислени мотиви и аргументи. Ще се обърнем към съда в Страсбург " - разяснява Спасов.

Пловдивчанинът изясни, че съинвеститорите на крайпътния комплекс са едни от най-големите бизнесмени в Европа. Спасов съобщи, че ще ги осведоми за последния процес на събитията към плана в България и счита, че те от своя страна ще сезират европейските органи.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР