Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив,

...
</TD
>Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив,
Коментари Харесай

Ритници в главата са причинили смъртта на пловдивчанина от Кючука

Пловдивският апелативен съд удостовери определение на Окръжен съд – Пловдив, с което е взета мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на Кольо Колев, упрекнат в причиняване на гибел по несъобразителност в резултат на съзнателно нанесена междинна телесна щета.

На 8.07.2023 година по обяд в квартал " Кючук Париж “, след приложимост на алкохол зародил скандал сред обвинения и потърпевшия Тони Тоневски. Обвиняемият му нанесъл удари с ръце, а след рухването му на земята неведнъж го ритал мощно в главата. След интервенция на трети лица побоят бил прекратен, потърпевшият отишъл в намираща се наоколо квартална градинка, където изпаднал в безпомощно положение. Свидетел телефонирал на 112 и пристигнала Бърза помощ. Раненият бил откаран в болница, с тежко черепно-мозъчно увреждане. Въпреки интервенцията и извършеното интензивно лекуване, умрял от пострадванията си на 14.07.2023 година

Апелативните съдии одобриха предоставените нови доказателства от прокуратурата, съдържащи здравна документи за потърпевшия. От показанията на очевидци - очевидци на побоя, на последващото положение на потърпевшия и от здравната документи съдът приема, че е налице обосновано съмнение за съпричастност на Кольо Колев към закононарушението, в което е упрекнат.

От многократните му осъждания за голям брой закононарушения от общ темперамент се извежда заплаха от осъществяване на закононарушение и укриване от правораздаването при една вероятно по-лека мярка за неотклонение от " задържане под стража “. Предвиденото в закона наказване за причиняване на гибел по несъобразителност в резултат на съзнателно нанесена междинна телесна щета е от 2 до 8 години отнемане от независимост.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР