Пловдивската полиция с кампания за безопасно шофиране към бъдещите зрелостници.

...
</TD
>Пловдивската полиция с кампания за безопасно шофиране към бъдещите зрелостници.
Коментари Харесай

МВР показва филм как дрогиран младеж удря и убива майка с дете на пешеходна пътека в Пловдив

Пловдивската полиция с акция за безвредно шофиране към бъдещите зрелостници. Инициативата се реализира със съдействието на Регионално ръководство на образованието и поддръжката на Община Пловдив.

" Защо аз? " е заглавието на късометражния игрален филм на режисьора Христо Порязов, който от понеделник стартира да се показва пред възпитаници от последните гимназиални класове на учебните заведения в Пловдивска област. Кадрите пресъздават автентичен случай отпреди години, когато дрогиран юноша блъска с автомобила си на пешеходна пътека майка с малко дете и ги убива, а последствията от една недомислена постъпка - необратимият прелом на живота и безсилието да бъде върнато времето обратно, влияят надълбоко и карат всеки фен да се замисли за смисъла на спазването на разпоредбите на пътя. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи - Пловдив.

Каузата на кино лентата напълно съответствува с един от водещите цели на чиновниците от Министерство на вътрешните работи за понижаване на жертвите на пътя и дисциплиниране на водачите, а задачата на пловдивската полиция е посредством избор на по-различен метод да повлияе върху държанието на младежите, на които следва да станат водачи.

Съгласувано с РУО и съгласно проектите на образователните заведения, прожекциите ще се излъчват в границите на няколко дни в зрителната зала в Дом на културата " Борис Христов ", която се дава безплатно от Община Пловдив. Идеята на уредниците е акцията да обхване всички възпитаници от последните гимназиални класове.

Първата прожекция ще се състои в понеделник, 20 март, от 12.30 ч. На нея ще участва режисьорът Христо Порязов, шефът на ОДМВР – Пловдив ст. комисар, заместникът му комисар Радослав Начев, началникът на отдел " Охранителна полиция " комисар Костадин Костов и началникът на РУО Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР