Питане относно отправиха към кмета на Община Бургас общинските съветници

...
</TD
>Питане относно отправиха към кмета на Община Бургас общинските съветници
Коментари Харесай

Намериха кусури на обновената част от Фердинандова

Питане по отношение на насочиха към кмета на Община Бургас общинските съветници Живко Господинов и Мадлен Мутафян.

" При срещите ни с живущи в централна градска част бяха сложени редица въпроси. Гражданите показват своето неодобрение от стесняването на тротоарите за сметка на велоалея и паркоместа “, се показва в документа.

" Улица " Фердинандова " от години е съществена комерсиална улица в нашия град и пешеходното придвижване по – нея е интензивно. Хората не схващат потребността от толкоз необятна велоалея в случай, че в сектора на ул. " Фердинандова " от ул. " Христо Ботев " до ул. " Гладстон " тротоарите са невъзможни за обикновено разминаване на пешеходци, а карането на двуколесни транспортни средства по тях е причина за произшествия “, безапелационни са общинските съветници.

Те са установили, че проблем има и с уличното платно. Освен това липсват кошчета за боклуци по  цялата улица.

Господинов и Мутафян смятат, че приоритет би трябвало да има пешеходното придвижване и широчината на тротоарите не би трябвало да бъде променяна. Те припомнят, че същия проблем в зародил след реконструкцията на редица улици в центъра на Бургас като  " Възраждане ", " Отец Паисий ", " Шипка " и други.

Общинските съветници желаят  да получат отговор на въпросите какви ограничения ще предприеме Община Бургас  по отношение на изложеното в тяхното запитване и планува ли се слагане на съдове за боклук по ул. " Фердинандова ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР