Пет нови 12-метрови автобуса предстои да тръгнат от 1 март

...
</TD
>Пет нови 12-метрови автобуса предстои да тръгнат от 1 март
Коментари Харесай

Обещано: Всички щъркели изчезват от пейзажа на градския транспорт в Пловдив

Пет нови 12-метрови рейса следва да тръгнат от 1 март по линия №20 от вътрешноградския превоз на Пловдив. Те са доставени в базата на " Автотранс Чолаков “ от водеща европейска компания.

" Автобусите са огромни и комфортни. Качването и слизането е улеснено даже за пасажерите с двигателни проблеми. Отговарят на високи екологични стандарти – " Евро 6 “. Оборудвани са и с всички детайли на системата за електронно таксуване – касови апарати, валидатори и други. Трябва да въведем софтуера. И допустимо най-скоро ще го създадем, откакто обявим нова социална поръчка за надграждане на електронната билетна система. Компромиси няма да има. Искаме най-хубавата транспортна услуга за пловдивчани, които много страдаха поради противоречиви управнически решения от близкото минало “, разяснява заместник-кметът по превоз.

Той персонално прегледа новите рейсове, а притежателят на компанията Иван Чолаков го увери, че са дали поръчка за още. Чонов подсети, че от декември насам различен пловдивски транспортьор – " Автобусни транспорти “, закупи 15 броя 12-метрови рейса. 10 от тях към този момент се движат по линии №4, 9 и 22 и където другаде е належащо. Другите 5 също следва да се включат в осъществяването на маршрутните написания.

" Всички " щъркели “ поетапно ще изчезнат от пейзажа на градския превоз – макар че към момента работят контракти, които ги разрешават “, счита заместник-кметът.

По думите му най-важното в този момент е да се съблюдават маршрутните написания. Именно поради това от 1 март линия №20, изпълнявана от " Хеброс бус “, се поема от " Автотранс Чолаков “. Откакто №4 и 10 бяха трансферирани към нови превозвачи, маршрутните написания се извършват близо 100 %. Пускането на новите огромни рейсове до езиковите гимназии ще улесни извозването на хилядите възпитаници.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР