отново повдигна въпроса за пустеещата дупка до Понеделник пазара,

...
</TD
> отново повдигна въпроса за пустеещата дупка до Понеделник пазара,
Коментари Харесай

Има един терен в центъра на Пловдив - една воняща и смърдяща дупка

още веднъж повдигна въпроса за пустеещата дупка до Понеделник пазара, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

" Има един терен в центъра на Пловдив – една воняща и смърдяща дупка. Омръзна ми да ми се обаждат жители и да ме питат за какво е по този начин. 12 метра в центъра, безсрамие! Много ви апелирам, дано всички присъстващи все отново да знаят, че би трябвало да пазиме  правото на пловдивчани да имат нещо красиво в центъра на Пловдив. Питат ме хората, ми дано да питат министъра и група мафиоти сред тях.

20 години се боря за това, в новия организационен проект към този момент ще бъдат 5 метра. Днес отново вървях при кмета, при всеки съм ходил, това е живо безсрамие, корупционни практики... “, сподели Георгиев по време на церемонията, на която връчи персонално подаяние на Пловдив, подредено в залите за краткотрайни експозиции на ул. " Княз Александър I “ №15. На церемонията участваха кметът и някогашният кмет.

, който е и някогашен министър на културата уточни, че би трябвало да се откри решение на този параграф 22 да се промени. Има такива образци в Рим и Китай, сподели той.

Припомняме, че теренът с археологически находки пустее от близо 20-сет години. Собственикът на парцела има подготвен план за облагородяване на терена, добил известност като " дупката “.

Повечето от архитектите в града обаче се оповестиха против оферти план с мотив, че той не се вписва със съществуващата археология. От Съюза на архитектите в Пловдив упорстват общината да си върне терена, който през 80-те години е бил очакван за създаване на музей на тракийското изкуство, само че е бил изгубен по времето на кметуването на Спас Гърневски.

На мястото са открити скъпи артефакти от античния Филипопол, Проектът планува построяването на постройка с хотел, офиси, паркинг за 175 коли, търговски площи. Тя ще бъде вдигната на височина над археологията на 6 метра, а кота корниз е 14 метра. Триетажният комплекс ще е на обща повърхност от близо 31 хиляди квадратни метра и е с планирана цена 30 милиона.

Крепостната стена на античния град ще разделя условно на две пространства на равнището на археологията. Едната част ще е публично налична, а другата – изложба с вход. Ще има и непрекъсната експозиция, когато няма гостуващи изложения. Ще има и зала с 1600 места за събития. Купол с озеленена част ще покрива археологията. Улицата зад постройката - " Съединена България ", ще бъде отворена и ремонтирана, с цел да поеме в двете посоки придвижване.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР