Откликнали сме на всички искания на Република Турция. Това заяви

...
</TD
>Откликнали сме на всички искания на Република Турция. Това заяви
Коментари Харесай

Демерджиев: Откликнали сме на всички искания на Република Турция

Откликнали сме на всички претенции на Република Турция. Това съобщи пред публицисти служебният министър на вътрешните работи, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус "

" Организирали сме се да дадем лист с помощта, която можем да предоставим от вида на палатки и всевъзможни други средства, с които да бъдат подкрепени и настанени потърпевшите от земетресението. Поддържаме непрестанна комуникация на професионално и политическо ниво. Цялата помощ, която бъде поискана и можем да дадем, ще бъде предоставена ", сподели министърът.

изясни, че днешните срещи с регионалните дирекции плануват приемането на доклади за трендовете в престъпността. Освен това стартира и подготовка по отношение на идните предварителни парламентарни избори, с цел да бъде противодействано на опити на всякаква престъпна активност. 

" Целта на днешната среща е да се одобряват докладите на регионалните дирекции. Те всяка година приготвят доклади. Имаме да набележим и няколко задания в това число и за изборите. Ще забележим по какъв начин се движат тенденциите през годината в противодействията на престъпността. По това се работи още от преди оповестяване на датата, тъй като престъпния контингент, който се включва в пазаруването на гласове е прочут за нас, който се занимава и с различен вид престъпна активност. Така че ще разберем какъв брой от този контингент е гарантиран, по какъв начин се работи с него, тъй че да не противодействаме в последния миг, а от самото начало до осъществяване на изборите ", изясни служебният вицепремиер.

По мотив честванията от рождението на Гоце Делчев вътрешният министър съобщи, че диалозите сред двете страни продължават на най-високо равнище. България е подготвена да подпомогне РСМ с всичко нужно, с цел да острани всякакви механически проблеми по границите ни. Министър Демерджиев ще организира нова среща с премиера Спасовски по-късно тази седмица. 

" Продължаваме разговора с македонската страна. Аз молих при започване на предходната седмица да бъдат допускани гладко българските жители, с цел да почетат паметта на Гоце Делчев. Ясно му споделих, че насилието и провокациите единствено раждат същото. Трябва да прекъснем този обаян кръг. Имах уверението, че ще бъде подсигурена сигурността на събитието и че ще бъдат позволени всички български жители. В първата си част това стана, в това число с много блестящо изразени ограничения, които бяха дори в повече, само че във втората част това заричане не се извърши. Редица български жители бяха затруднени да преминат границата, включително над 40 минути бяха проверявани полицейските чиновници, които трябваше да ме съпровождат в тази аудиенция ".

" Ние предприехме дейности с Външно министерство още в същия ден по дипломатическите канали. Аз съм уведомил премиера Спасовски за това, че не са били допускани български жители. Поискал съм пояснение какви са аргументите и за какво. Дал съм му ясни индикации, че всевъзможни механически проблеми, които имат, ще им помогнем да ги преодолеят. Направих поръчка в края на седмицата да се забележим още веднъж. Това най-вероятно ще се случи в Делчево, а не в Скопие. Поддържаме връзката, само че доста ми се желае РСМ да разбере, че пътят към Европа и към добросъседски връзки, минава през дейности, а не през думи ", бе безапелационен Демерджиев.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР