Окръжен съд Пловдив пусна под гаранция трима от задържаните за

...
</TD
>Окръжен съд Пловдив пусна под гаранция трима от задържаните за
Коментари Харесай

Освободиха Асан Кучкаря и бивш общински съветник в Пловдив, който едва говори български

Окръжен съд Пловдив пусна под гаранция трима от арестуваните за закана за ликвидиране на Ашим Асан. На четвъртия от задържаните не бе наложена никаква мярка, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

С това си дейности съдът не почете желанието на прокуратурата да останат за непрекъснато в ареста.

Асан Кучкаря, Айдън Шолов и излизат от ареста под гаранция от 2000 лв.. Синът на Кучкаря - Шеркан Мехмет беше освободен без мярка за неотклонение.

По време на съвещанието представителят на държавното обвиняване показа, че проблема е характерен поради дългогодишния спор сред фамилиите на Ашим Асан и Асан Кучкаря

" Заканите са ескалирали в пукотевица по внука на Ашим Асан,което е и причина за покачване на обвиняване за опит за ликвидиране. После е почнала подготовка за разпродажба на Ашим Асан и полицията е предотвратила по-тежки последици ", сподели представителят.

Според държавното обвиняване са налице всички предпоставки за взимане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на подсъдимите и добави, че те са носили хладни оръжия, свински опашки и тиксо. Той посочи, че е налице очевидна заплаха подсъдимите да извършат друго закононарушение или да се укрият, поради криминалното им минало.

В зала бранителят на на Шеркан и Айдън юрист Баков счете, че нито една от предпоставките не е на разположение. Съгласи се само, че подсъдимите са привлечени като обвинени за осъществяване на тежки умишлени закононарушения по смисъла на закона. Той добави, че липсват съответни данни за авторство.

След съвещанието юрист Баков посочи следното:

" Прокуратурата фактически застъпи такава теза, само че тя не бе възприета от арбитър Евстатиева! Неколкократно тя уточни в претекстовете си към определението, че напълно споделя доводите, изложени от адв. Баков за липса на каквито и да е доказателства, от които да може да се направи обосновано съмнение за авторство досежно опит за ликвидиране от страна на Шеркан Мехмед, както и за закана с ликвидиране от него и от татко му против Ашим Асан и членове на фамилията му. По тази причина Шеркан бе освободен без мярка за неотклонение!

За другите трима обвинени, съдът одобри, че има доказателства за подготвяне за ликвидиране, което е наказуемо от 1 до 6 години отнемане от независимост, само че заради положителните характеристични данни и съществуването на непрекъснат адрес на обвинените реши, че мярка за неотклонение гаранция в пари от по 2000 лв. на всеки един от тримата обвинени изцяло подхожда на задачите на ограниченията съгласно член 57 от Наказателно-процесуален кодекс. "

Припомняме, че на 13 март 2024 година Ашим Асан внесе в Окръжна прокуратура-Пловдив тъжба за това, че четири лица заплашват него и внука му със разпра, в това число и с ликвидиране. Той е съобщил, че на 4 март 2024 година в Пловдив, на ул. " Ландос “, по внука му е стреляно от движещ се автомобил

Определението на Окръжен съд – Пловдив да бъдат освободени може да бъде протестирано от прокуратурата, като делото на втора инстанция е планувано за 21 март от 10 часа в Апелативния съд.



Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР