Окончателният проект за изменение на Общия устройствен план на Пловдив

...
</TD
>Окончателният проект за изменение на Общия устройствен план на Пловдив
Коментари Харесай

Главният архитект на Пловдив коментира новия ОУП

Окончателният план за изменение на Общия организационен проект на Пловдив ще бъде входиран още през днешния ден в Общинския съвет, с цел да се включи за графика за разискване и приемане в зала. Преди това документите и графичната част ще бъде показана пред всички общински съветници от проектантите и екип от градската администрация. Това заяви основният проектант на Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Новият Общ устройствен план ще влезе в действие след приключване на периодите по обявяване в Държавен вестник. Евентуално постъпили тъжби обаче няма да го спрат. 

" Надявам се този проект да влезе в действие с параметрите си, а не като предходния, и в рамка, която не може да се надскача. Този план не разрешава интерпретация. Винаги, когато има рамка и параметри и те са ясни за всички, няма да има опция за спекулации " - съобщи арх. Ахрянов.

В новия Общ устройствен план е направено презониране на всички индустриални зони в границите на града. Елиминирани са напълно индустриалните зони и са със статут " смесена социална зона ". Това, съгласно основния проектант, води до последователното им транформиране.

Създават се два съществени парка – южен и северен, които прибавят към зелената повърхност към 2400 декара. Ахрянов се надява в годините общината да има сили да ги придобие и развие в заложения в Общ устройствен план тип.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР