Общинските съветници гласуваха почти единодушно местната администрация да кандидатства с

...
</TD
>Общинските съветници гласуваха почти единодушно местната администрация да кандидатства с
Коментари Харесай

Община Русе кандидатства с проекти за ремонт две общежития и детска градина

Общинските съветници гласоподаваха съвсем единомислещо локалната администрация да кандидатства с планови оферти по Националния проект за възобновяване и резистентност за ремонт и рехабилитация на сградния фонд на две средношколски общежития – ПГСС " Ангел Кънчев " и Център за поддръжка за личностно развиване. На сесията бе гласувано и решение Община Русе да кандидатства пред Националния поверителен екофонд с план за осъществяване на ограничения за енергийна успеваемост на ДГ " 3ора ".

Дейностите по обновяването на средношколските общежития, които са 100% безплатна финансова помощ, плануват ремонт на покривите на двете здания, замяна на ВиК инсталациите и на дограма, създаване на съоръжения за сила, отопление, вентилация и изстудяване. В плановото предложение е включено и създаване на налична среда, както и потребление на различни източници на сила.

С дейностите по ремонт и рехабилитация на общежитията се цели да се основат условия за еднакъв достъп до обучение посредством създаване на удобна, новаторска, енергийно ефикасна, подкрепяща и мотивираща просветителна среда. Това ще спомага за повишение мотивацията за учене и самоподготовка и възстановяване на просветителните резултати на децата и учениците.

Относно обновяването на сградния фонд на ДГ " Зора “ планът на Община Русе планува полагане на външна топлоизолация, топлоизолиране на покривната структура, замяна на дограма, монтаж на фотоволтаична централа за произвеждане на ел. сила за лични потребности и създаване на система за сградна автоматизация и ръководство. Прогнозната стойност на плануваните енергоспестяващи ограничения възлиза на малко над 612 хиляди лева, от които 420 000 лева ще са безплатна финансова помощ, предоставена от Националния поверителен екофонд и 192 хиляди лева съфинансиране от страна на Община Русе.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР