Община Пловдив ще предприеме действия за поставяне на съоръжения за

...
</TD
>Община Пловдив ще предприеме действия за поставяне на съоръжения за
Коментари Харесай

Слагат камери за контрол на скоростта на 5 места в Пловдив

Община Пловдив ще предприеме дейности за слагане на уреди за камери за надзор на скоростта, които следва да бъдат обезпечени от Министерство на вътрешните работи. Решението бе взето на съвещанието на Общинската комисия по сигурност на придвижването по пътищата. От Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Пловдив са фиксирали 5 основни пътни артерии, на които в началото да бъдат ситуирани камерите.

" Местата на камерите са избрани от Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи - Пловдив след деликатно проучване и разбор на секторите от първостепенната улична мрежа “, заяви шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив ст. комисар. Той добави, че е нужен сложен метод, който включва предварителна защита, надзор на скоростта и наказания за нарушителите.

Зоните, където се чака да бъдат инсталирани камерите:

1. Kръстовището на бул. " България “, до паркинга за езиковите гимназии;

2. Бул. " Васил Априлов “, преди кръстовището с ул. " Янко Сакъзов “ в посока моста на река Марица;

3. Бул. " Цар Борис Трети Обединител “, преди влизането в Тунела в посока бул. " Шести септември “;

4. Северното платно на бул. " Цариградско шосе “№5А, при входа на бензиностанция " ЕКО “ 

5. Бул. " Санкт Петербург “ №48, до филиала на Техническия университет.

Предвижда се Община Пловдив да построи 25 уреди, тъй че да има опция камерите да бъдат разположени в разнообразни точки на града, с цел да бъде обхваната по-голяма територия.

Заместник-кметът по превоз и ръководител на Комисията увери, че Община Пловдив ще направи всичко належащо до 15 септември да инсталира на невралгични пътни сектори 10 уреди за камери, а до края на годината - още 15.

" Необходима е работа в учебните заведения, с цел да може идващите генерации да имат визия до какви последствия води високата скорост и да се научат да ценят и пазят човешкия живот. Това ще спре младите водачи да карат прекомерно бързо без да мислят за следствията, които от време на време са съдбовни “, акцентира.

Предложението за разполагане на повече камери бе единомислещо подкрепено от районните кметове, които са безапелационни, че по този метод ще бъдат понижени пътните катастрофи.

От полицията изнесоха данни за фрапантно нарастване на санкциите на пътя за първите 6 месеца на годината. То е най-голямо – 65% при електронните фишове, които са 30 015, формираните актове са 12 468, а фишовете са 79 000.

На съвещанието на Общинската комисия по сигурност на придвижването участваха шефове на общински предприятия, представители на общинската и районните администрации, на разнообразни звена на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи - Пловдив, на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " – Пловдив и на институции.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР