Община Пловдив ще кандидатства за финансиране изграждането на три нови

...
</TD
>Община Пловдив ще кандидатства за финансиране изграждането на три нови
Коментари Харесай

Пловдив кандидатства за пари за изграждането на три нови училища

Община Пловдив ще кандидатства за финансиране построяването на три нови учебни заведения в града по новата стратегия на Министерството на образованието и науката. За всяко от тях държавната помощ е в размер на 7.5 милиона лв. и кандидатстването е до 10 януари 2024 година, заяви пред публицисти заместник-кметът по обучение, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Нови здания се обрисува да имат Математическата гимназия, СУ " Св. Патриарх Евтимий " и ОУ " Княз Александър I ". За всички ще се търси в допълнение съфинансиране.

За Математическата най-вероятно ще бъде разгласен конкурс за план. За " Св. Патриарх Евтимий " е извършен диалог с директорката на учебното заведение и е открит терен. 

За " Княз Александър I " се обрисува градската администрация да не се пребори за остарелия план, защото би трябвало координиране с НИНКН, което ще отнеме най-малко 10-11 месеца. Темелков разгласи, че планът за учебното заведение най-вероятно ще бъде изтеглен от изтичащата стратегия на МОН и ще се включи в новата. 

За ОУ " Яне Сандански " обаче, което също е на двусменен режим, няма подобаващ терен. 

В бюджета на общината за следващата година се плануват средства за ОУ " Гео Милев ". Сградата е монумент на културата, само че е в потресаващо положение.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР