Община Пловдив планира да обяви къси конкурси за , съобщи

...
</TD
>Община Пловдив планира да обяви къси конкурси за , съобщи
Коментари Харесай

Обявяват къси конкурси за новите сгради на три пловдивски училища

Община Пловдив възнамерява да разгласи " къси " състезания за, заяви на конференция кметът, предава Plovdiv24.bg .

Димитров напомни, че като кмет на регион " Тракия " е съумял да резервира терена зад хотел SPS, на който ще бъде построена новата Математическа гимназия. Бъдещата постройка няма да има кампус и олимпийски басейн, а ще е съобразена с опциите на общината. 

Конкурси ще има за всички образователни заведения, като срокът ще е сред 30 и 60 дни. От общината изискват планът да включва съществени неща по отношение на функционалността - систематизиране, фасади, местонахождение, без картинки. 

" Каквото сме поискали - това са ни дали. Говорим за първи стадий. Тези пари са ни извънредно незадоволителни, ще ни трябват още 33,5 милиона, само че имаме добър другар, който ще ни даде тази сума " - сподели заместник-кметът по обучение. 

Новите здания би трябвало да са подготвени до 2027 година, в противоположен случай общината ще би трябвало да връща парите. 

" Планираме кратък конкурс, с цел да може по-бързо да стартираме, да хванем линейния график и да не изпускаме нито лев. Знаете за случая с " Княз Александър I " – загубихме пари и отново трябваше да аплайваме. Много от плановете бяха с последна дата 2023 година и в този момент се постанова да доплащаме, както за Небет тепе " - изясни кметът. 

С построяването на трите нови учебни заведения ще се реши казуса с двусменния режим на образование.

Подробности гледайте в прикаченото видео.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР