Община Пловдив е пуснала обществена поръчка за Изготвяне на актуализация

...
</TD
>Община Пловдив е пуснала обществена поръчка за Изготвяне на актуализация
Коментари Харесай

Община Пловдив най-накрая си отваря ушите за вредния шум, който влияе върху здравето на гражданите

Община Пловдив е пуснала социална поръчка за " Изготвяне на актуализация и създаване на стратегическа карта за звук в околната среда на агломерация Пловдив - 2023-2028г. “, видя Plovdiv24.bg в електронния портал. Всъщност това е един от значимите документи, който администрацията не е актуализирала през последните пет години.

Стратегическата карта за звук съставлява план-карта на града, върху която се нанасят шумовите равнища от превоза, от промишлени действия и от други източници на звук. Чрез нея се дефинират регионите с установено превишаване стойностите на индикаторите за звук, които могат да провокират нездравословно влияние върху здравето на хората.

Сумата за поръчката е 84 000 лв. с Данък добавена стойност, а събирането на офертите е за късия период от 13 дни. С този документ община Пловдив ще бори шума в града, като за неговото разработване ще се създадат редица измервания, чиито индикатори ще показват какво е натоварването от шума на превоза и зоните за рекреация (увеселение). Тук се включва автомобилния превоз - лек и тежкотоварен, железопътния и въздушен превоз, ще се вземе поради типа настилка, индустриалната активност, интензивността на трафика. Ще се отчетат и индикаторите на шума в околната среда, като ще се създадат замервания денем, нощта и вечерта. 

Интересното е, че базата, която ще се вземе поради са 342 000 публични поданици на града, въпреки да знаем, че хората от прилежащите общини също способстват за цялостното натоварване на градската среда. Учудващо е, че документа попада превоз от трамваи и метро, каквито в Пловдив няма.

В стратегическата карта за шума би трябвало да бъде отразена предходната, актуалната и бъдеща обстановка. Възложител на публичната поръчка е заместник-кметът Анести Тимчев.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР