Община Бургас ще кандидатства в партньорство с Професионалната гимназия за

...
</TD
>Община Бургас ще кандидатства в партньорство с Професионалната гимназия за
Коментари Харесай

Изграждат Център за високи постижения в ИТ гимназията в Бургас

Община Бургас ще кандидатства в партньорство с Професионалната гимназия за компютърно програмиране и нововъведения за разпределяне на средства за създаване на Център за високи достижения в професионалното обучение и образование, като част от " Модернизация на просветителната инфраструктура “ по Плана за възобновяване и резистентност.

Докладната бележка ще бъде прегледана на идната през идната седмица сесия на Общинския съвет.

От всички 28 професионални гимназии в цялата страна, избрани да получат статут на Център за високи достижения, Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения в Бургас ще бъде единствената гимназия в направление " Компютърни науки “.

За задачата Община Бургас предлага създаване на нов корпус на Професионалната гимназия за компютърно програмиране и нововъведения, който да реализира дейностите на Център за високи достижения.

Сградата ще бъде на четири етажа, като в нея ще има зона за образование и зона за обитаване. Зоната за образование ще включва многофункционална зала за образование и за осъществяване на извънкласни действия за 99 седящи места на първия етаж и по две класни стаи с обслужващи пространства на всеки от останалите етажи. Общежитието ще бъде в независима зона с четири етажа със стаи за 32 възпитаници и партер със стълбище и асансьор.

Освен строителство на новия корпус, планът планува още доставка и монтаж на съоръжение и обзавеждане на Центъра за високи достижения.

За да аплайват по процедурата следва Община Бургас и Професионалната гимназия по компютърно програмиране да подпишат Споразумение за партньорство.

Процедурата включва възобновяване на просветителната среда и съоръжение на някои от съществуващите професионални гимназии в страната за превръщането им в центрове за високи достижения, които да обезпечат интердисциплинарна, сложна образователна среда за подготовка на фрагменти за развиването на предпочитаните стопански браншове в районите.

Предвижда се всеки Център да оказва методическа поддръжка за професионални учебни заведения, които обезпечават просветителни и обучителни действия по сходни специалности и специалности, и да реализира съдействие сред университети, проучвателен институции и бизнеса.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР