Община Бургас предвижда закупуване на нов лекотоварен автомобил за разнос

...
</TD
>Община Бургас предвижда закупуване на нов лекотоварен автомобил за разнос
Коментари Харесай

Купуват нов микробус за Домашния социален патронаж

Община Бургас планува закупуване на нов лекотоварен автомобил за разнос на храна за потребностите на Домашния обществен патронаж. Идеята е новият микробус да отговори на възходящите потребности на плана " Топъл обяд “, изпълняван от патронажа. Предложението ще бъде прегледано от общинските съветници на идната сесия на 27 октомври.

За задачата е належащо Община Бургас да кандидатства по стратегия " Патронажна подвижност за доставка на " Топъл обяд “ на Министерството на труда и обществената политика с планово предложение към Фонд " Социална протекция “. Срокът е до 25 ноември.

Програмата планува подкрепяне на обществената активност в общините посредством закупуване на нови лекотоварни коли за разнос на храна на потребителите на услугата домакински обществен патронаж.

Според разпоредбите за финансиране на плановете по Фонд " Социална протекция “, отпуснатите средства не могат да надвишават 36 000 лева или 90 % от даден план, което значи, че се изисква съфинансиране на останалите 10 %.

Към момента Домашният обществен патронаж в Бургас има 10 микробус за разнос на храна на 900 души, като 3 от тях са мощно амортизирани и би трябвало да се подменят. Освен това, новият микробус ще обезпечи възходящите потребности за разнос на храна по програмата " Топъл обяд “, с която се усилват потребителите на Домашния патронаж с още 160 индивида.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР