Община Бургас напомня на родителите на бъдещите ученици, че от

...
</TD
>Община Бургас напомня на родителите на бъдещите ученици, че от
Коментари Харесай

Важно! Утре започва приемът в първи клас на бургаските училища

Община Бургас припомня на родителите на бъдещите възпитаници, че от на следващия ден, 11 май /четвъртък/ в 08.00 часа електронна система за банкет в първи клас ще бъде задействана в режим за кандидатстване. Записването и регистрирането на децата онлайн се прави на уеб страницата: https://www.uburgas.org/.

Първият стадий на записване в първи клас ще продължи до 18.00 часа на 22 май, а резултатите от класирането ще бъдат оповестени на 2 юни в електронната система. Родителите на признатите на първо класиране деца ще могат да ги запишат в период от 5 до 12 юни.

Родителите на неприетите на първо класиране деца /или такива, които не са взели участие в първия етап/ могат да трансформират реда на желанията за второ класиране от 19 до 23 юни. Резултатите от второ класиране ще бъдат оповестени на 28 юни, а записването ще бъде от 30 юни до 6 юли.

Свободните места в първи клас в бургаските образователни заведения преди началото на приема в четвъртък още веднъж са повече от предните години. Тази година те са 2156 /в цялата община- 2266/ за съпоставяне с предходните две години, когато са били 1980 през 2022 година и 1914 през 2021 година

Родителите би трябвало да знаят, че най-вече точки при кандидатстване носи адресната регистрация на детето. Ако детето е живяло над 3 години на заявения непрекъснат или сегашен адрес, попадащ в прилежащия регион на пожеланото от вас учебно заведение, ще получите 300 точки. Дете с непрекъснат или сегашен адрес отвън съответния съседен регион на даденото учебно заведение, ще получи едвам 1 точка. Тези родители, които нямат опция да създадат това онлайн, могат да подадат регистрационния ваучър на място в даденото образователно заведение.

Най-често срещаната неточност е родители от ж.к. " Възраждане “ да посочат образователно заведение в регион " Възраждане “ и по този начин детето им да бъде записано в учебно заведение в ж.к. " Меден рудник “. За да няма злоупотреби, заявеният от родителите адрес на местоживеене на детето ще се ревизира по длъжностен път от дирекция ГРАО.

Община Бургас продължава да усилва потенциала на учебната си инфраструктура. Със средства от Националния проект за възобновяване и резистентност ще бъдат построени нови учебни корпуси на ОУ " Христо Ботев “ в кв. " Сарафово “ и на ППМГ " Акад. Никола Обрешков “.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР