Образованието е най-важната инвестиция, която можем да правим в бъдещето,

...
</TD
>Образованието е най-важната инвестиция, която можем да правим в бъдещето,
Коментари Харесай

Пеканов: Образованието е най-важната инвестиция, която можем да правим в бъдещето, за да е по-силна България

Образованието е най-важната инвестиция, която можем да вършим в бъдещето, с цел да е по-силна България, с цел да използваме всички тези гении, които имаме. Това сподели служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства  в Русе. Той е на посещаване в Русенския университет " Ангел Кънчев " във връзка на 10-годишнината от основаването на компетентност " Финансова математика " към висшето учебно заведение. 

" Трябва да бележим традициите, които българската просвета и обучение има. Доволен съм, че тук виждаме точно това ", сподели Пеканов. 

По думите му има и съществено финансиране по линия на европейските стратегии.

" Освен значимите вложения, които се случват в университети, в класни стаи, в идващите години би трябвало да постановяваме и високи стандарти, промени, които да изискват да използваме този гений. Всичко, което виждам в Русенския университет към този момент се е осъществило в тази тенденция - високи стандарти, международни партньорства, кооперация с голям брой университети ", сподели Пеканов. По думите му това е пътят, по който България би трябвало да върви, с цел да сме по-силни като страна, като стопанска система, само че и " да адресираме демографските проблеми, с цел да задържаме гениите тук, да се развиват и да способстват за бъдещето на страната ни ". 

Пеканов сподели още, че в Плана за възобновяване и резистентност има заложени доста средства за инфраструктурни планове, както и за сферата на образованието. " От началото на новия програмен интервал огромна част от средствата по европейските стратегии са заделени за всички други региони отвън София. Това е верният метод. Дълги години огромна част от ресурса отиваше за столицата на България, защото имаше и най-висока готовност за тези планове. В новия програмен интервал най-много 30 % от всяка европейска стратегия могат да отидат в столицата, а останалите - в другите елементи на страната. Трябва да се съсредоточим изключително върху Северна България. Преди два месеца учредихме Съвет за стопански разбори, като първият разбор в него демонстрира, че страната ни се развива доста неравномерно ", добави още Пеканов.

В Русенския университет е планувано вицепремиерът да изнесе и лекция пред студенти и преподаватели, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР