Областна администрация – Русе информира, че е отворена тазгодишната процедура

...
</TD
>Областна администрация – Русе информира, че е отворена тазгодишната процедура
Коментари Харесай

За природозащитници: Отворена е процедурата за кандидатстване за Европейската награда Натура 2000

Областна администрация – Русе осведоми, че е отворена тазгодишната процедура за кандидатстване за Европейска премия Натура 2000. Инициативата се осъществя за седма поредна година, а документи се одобряват до 29 септември. Според регионалния шеф Анатоли Станев това е една доста добра европейска процедура, в която България към този момент заема своето почтено място и би трябвало да продължи да го отстоява уместно. Това оповестяват от пресцентъра на Областна администрация Русе.

Припомняме, че премията " Натура 2000 “ отличава организации или лица с триумфи в природозащитата в 5 категории: трансгранично съдействие, взаимна работа за природата, връзка, запазване на морето и запазване на сушата. Има и премия на жителите, която дава опция на необятната аудитория да гласоподава за своя обичан финалист. Всяка организация или лице, ангажирано с " Натура 2000 “, може да кандидатства за премиите, в това число национални и локални управляващи, предприятия, неправителствени организации, просветителни институции, физически лица и други В миналогодишното издание на премиите " Натура 2000 “ българският информативен план " Натура 2000 в България: нови хоризонти “, сбъднат от " Зелени Балкани “, завоюва наградата в категорията " Комуникация “.

Предвижда се спечелилите да бъдат оповестени на публична гала в Брюксел през месец май следващата година. Подробна информация за самодейността, както и форма за кандидатстване  са оповестени на: .

През 2023-а означаваме и 31 години от основаването на мрежата от предпазени зони " Натура 2000 “ в Европейския съюз.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР