Областна администрация – Русе и през тази година участва в

...
</TD
>Областна администрация – Русе и през тази година участва в
Коментари Харесай

Областна администрация - Русе набира стажанти

Областна администрация – Русе и през тази година взе участие в националната акция за студентски стажове в държавната администрация. Според регионалния шеф Данаил Ковачев даването на благоприятни условия за кариерно развиване на младежите би трябвало да е измежду водещите национални цели, тъй като това е измежду най-хубавите способи те да бъдат подтиквани да се развиват в страната.

Обявените места в институцията са 7, като 6 от местата в областта на обществените, стопанските и правните науки. Едно място е планувано за учащи се в региона на техническите науки. Всички български студенти, които се образоват в български или в задгранични висши учебни заведения, както и задгранични студенти в българските университети, ще могат да аплайват по националната стратегия до 9 май. Продължителността на стажовете е от 5 до 20 работни дни, което разрешава на студентите да осъществят повече стажове, без да нарушават своя образователен развой.

Избирайки стаж по програмата, студентите получават опция да се срещнат с устройството и функционалностите на българската държавна администрация, да придобият на практика опит и нови професионални умения, както и да уточняват персоналните си проекти за кариерно развиване.

Всички позиции за стаж са качени на .

Идеята е повече студенти да придобият професионален опит в административните структури на всички равнища в цялата страна. По време на стажа студентите не получават заплащане и времето не се зачита за трудов и застрахователен стаж. Успешно миналите ще получат документи.

Цялата процедура – издание на обявите, кандидатстване и асортимент, класиране, потвърждаване и приемане на студентите – е напълно онлайн, като по този метод се обезпечава гласност и бистрота на всеки стадий.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР