Ниската активност в Пловдив и апатията са изключително притеснителни, голяма

...
</TD
>Ниската активност в Пловдив и апатията са изключително притеснителни, голяма
Коментари Харесай

Възраждане, Пловдив: Ще се борим с ниската избирателна активност и купения вот

Ниската интензивност в Пловдив и апатията са извънредно притеснителни, огромна част от жителите считат, че няма смисъл да се гласоподава, а това води до увеличение на купения, корпоративния избор. За страдание по-голяма част от гласовете са такива. Това съобщи Ангел Георгиев, депутат от " Възраждане ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

" Стигаме до степен на квазидемокрация, a превес имат избрани кръгове и обръчи от компании - тъй че техните гласове са на свободомислещите гражданите, които решиха да се упражнява правото си на избор и по този начин оставиха други да решат тяхната орис. ", съобщи Георгиев.

По думите му партията ще се бори за повишение на изборната интензивност, защото ниската такава изкривява волята на жителите.

" Пловдив е един от градовете, където нараства броят на гласоподавателите, само че на всеки избори гласувалите понижават. Голяма част от нашия народ е отчаян и би трябвало да се борим да върнем вярата на жителите, да се интересуват, да гласоподават и да чуят посланията на политиците. В сравнение с предишните локални избори " Възраждане " има нарастване 7 пъти ", добави Георгиев.

В отговор на въпрос на  Plovdiv24.bg той съобщи, че не е напълно удовлетворен от резултатите за " Възраждане ", само че въпреки всичко се уголемява ядрото на гласоподавателите му, а поради ниската изборна интензивност партията не уголемява периферията. " В локалния общински съвет ще създадем политиката да е по-прозрачна за жителите. Местните избори бяха злополука за всички политически партии, отлив на гласове имаме при всички обединения ", заключи Георгиев

" Сглобката на национално ниво се препокрива и в Общинския съвет. В Пловдив се следи да имаме по-добър резултат от междинния за страната, като тук имаме 10 пъти повече гласове и 5 общински съветници. Ще пазиме ползите на пловдивчани, а не на определен олигархически кръг. Ще покажем, че праволинейност в политиката има. ", направи поръчка Ангел Георгиев.

Емил Янков, ръководител на " Възраждане " Пловдив показа общинските съветници в сегашния мандат, а точно: Елена Грозданова, Иван Пенков,  Господин Апостолов, Виолета Константинова, Симеон Петров. 

Очаква се те да бъдат коректив в Общинския съвет, като внасят и разнообразни оферти, само че ще поддържат и тези в интерс на пловдивчани.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР