Независимият общински съветник излезе с интересна позиция относно казуса с

...
</TD
>Независимият общински съветник излезе с интересна позиция относно казуса с
Коментари Харесай

Слави Георгиев: Задълженията на община Пловдив са умопомрачителните 169 млн. лева

Независимият общински консултант излезе с забавна позиция по отношение на проблема с 80-те декара в парк " Отдих и просвета ".

Ето какво написа той във фейсбук, видя  Plovdiv24.bg:

Днес се организира съвещание на краткотрайната комисия за ориста на 80 дка от парк " Отдих и просвета ", изгубени от община Пловдив преди повече от 20 години. На срещата присъстваше представител на притежателя " Теа инвест ". Фактологията е следната:

- оценката, направена по поръчка на община Пловдив, оценя парцела на 35 млн.лв.

- притежателят на парцела, може да застрои единствено 15% от притежаваната повърхност.

- към днешна дата притежателят няма импортирано капиталово желание.

В същото време след изискана информация стана ясно, че отговорностите на община Пловдив към днешна дата са умопомрачителните 169 милиона лв., в голямата си част - заслуга на ръководството на.

Изразих мнението си, че не съществува неотложност към днешна дата Общината да закупува този парцел, поради неналичието на капиталово желание. Не е действително Общината да се задължава с нова голяма сума, комфортно трансферирана за идващия мандат.

Не ми бе предоставена изисканата от мен информация, какъв брой коства построяването на 1 дка нова зелена повърхност, с цел да е наясно комисията какъв брой нови декари биха могли да се изградят за сумата от 35 млн. лева

Цялото това бързане, 6 месеца преди края на мандата, не е удачно. Утежняването на бюджета на Пловдив е достигнало своя лимит. Редно е новият кмет и общински съвет, да решат по какъв начин желаят да стопанисват зелената система на Пловдив и да дадат отговор, редно ли е Община Пловдив да продължава да заплаща на частни притежатели?
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР