Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит прие днес кандидат-кмета на Пловдив от

...
</TD
>Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит прие днес кандидат-кмета на Пловдив от
Коментари Харесай

Митрополит Николай благослови Костадин Димитров, той дари проект за изграждане на нов храм в Пловдив

Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит одобри през днешния ден кандидат-кмета на Пловдив от ГЕРБ в формалния салон на Пловдивската Света Митрополия. Владиката благослови господин Димитров и му сервира в подарък Светата Библия и икона на Спасителя Христос с пожелания за триумф на идните избори и доста старание в народополезното дело.

Кандидатът за кмет на Пловдив беше придружаван от Десислава Атанасова, ръководител на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, и от народния представител от Пловдив. Негово Високопреосвещенство изрече своите сърдечни благопожелания за триумф и към госпожа Атанасова, като изрази възторженостите си към търпението и такта, с който парламентарната група на ГЕРБ-СДС съумява да опазва стабилността на Народното събрание и да подтиква националното посланичество към вземането на народополезни решения.

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит помоли госпожа Десислава Атанасова да съобщи неговите сърдечни поздрави и благопожелания на господин, като съобщи, че в цялата нова история на Българската Православна Църква не е имало държавно ръководство, което да е направило повече за вярата на народа, от държавните управления, ръководени от господин Борисов, посредством строителството на нови храмове, възобновяване на манастири и църкви, материалната поддръжка на духовенството и всеки път демонстрираното почтително отношение към обичайното изповедание в България. Според митрополит заслугите на господин Борисов като бранител на вярата в никакъв случай няма да бъдат забравени от православния народ и благопожела на господин здраве, триумф и сили, с цел да продължи да бъде поръчител за мира и за стабилността на нашето родно място в тези комплицирани времена.

сервира в подарък на митрополит приключените планове за създаване на новия храм в ж.к " Тракия “. Двамата разискаха взаимните дейности, които Пловдивската митрополия и Община Пловдив ще подхващат незабавно след изборите, с цел да стартира срочното създаване на дълго чаканата черква в този регион на града, както и други бъдещи начинания, посредством които църквата да продължи да обогатява образа на град Пловдив и да способства за устойчивото му развиване, като нравствен и културен център от национално и европейско значение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР