Най-спешното нещо, което трябва да направи следващото правителство, е да

...
</TD
>Най-спешното нещо, което трябва да направи следващото правителство, е да
Коментари Харесай

Вигенин: Задачите на служебния кабинет не включват покупката на нови 8 самолетa F-16

" Най-спешното нещо, което би трябвало да направи идващото държавно управление, е да обезпечи зимата за жителите и за бизнеса. " Това съобщи лидерът на листите с претенденти за народни представители на " Българска социалистическа партия за България " в Пловдив-град и Ямбол Кристиан Вигенин в предаването " Лице в лице " по bTV.

" Това е и нашата борба - да подсигуряваме спокойна и сигурна зима на хората, да подсигуряваме опция на бизнеса да работи, да основава продукция и нови работни места ", добави той.

Той акцентира, че левицата ще упорства за растеж на приходите, който да компенсира инфлацията, като планува преизчисляване на пенсиите и нарастване на минималната работна заплата до половината от междинната.

" Държим през зимата, в случай че продължава този растеж на цените, да се постави таван на цените на електрическата енергия и на природния газ, с цел да може нито един български жител да не стои на студено или на мрачно поради това, че не може да си заплаща сметките ", сподели още Кристиан Вигенин.

Друга незабавна мярка, която Българска социалистическа партия предлага е учебни заведения, лечебни заведения, читалища, църкви и други, които сега заплащат за електрическа енергия на цените за бизнеса, да се върнат на контролирания пазар.

" България има потребност от сигурни доставки на газ на допустимо най-ниска цена. За да се реализира това е нужна конкупренция, а такава няма, в случай че изключиш априори един от най-големите снабдители ", разяснява Вигенин тематиката с доставките на природен газ.

Той напомни, че сега България има настоящ контракт с " Газпром ". " Към момента, когато спряхме заплащането към " Газпром ", нямаше утвърден европейски механизъм за заплащане. Сега към този момент има. Значи някъде би трябвало да се пресекат вероятните решения. От една страна, ние плащаме по европейския механизъм, както го вършат страни членки на Европейски Съюз и сега, въпреки това, " Газпром " си извършва уговорките към нас ", изясни Вигенин.

" Днес е интернационалния ден на мира. Ние удостоверяваме нашата позиция, че България не трябва да подхваща никакви дейности, които биха я създали част от спора в Украйна. Призоваваме страните да прекратят военните дейности и да се търсят политически и дипломатически решения ", уточни Вигенин и бе безапелационен: " Ние бяхме, сме и ще бъдем срещу даване на въоръжение от България на Украйна. За нас това значи директно ангажиране в спора. "

Социалистът прикани и служебния кабинет, вместо да нападат водача на Българска социалистическа партия с опит да се намали изборният резултат на левицата, " Да бъдат по този начин положителни да се съсредоточат в своите задължения по изборите  и по съответните задания, които има един длъжностен кабинет, които не включват покупка на нови 8 самолета F-16, които не включват пускане на процедури за доставка на природен газ за 10 години напред. "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР