Над 700 са участниците в Четвъртия онлайн екоарт конкурс за

...
</TD
>Над 700 са участниците в Четвъртия онлайн екоарт конкурс за
Коментари Харесай

Над 700 са участниците в онлайн екоарт конкурса за рисунка Приказният свят на природата

Над 700 са участниците в Четвъртия онлайн екоарт конкурс за рисунка " Приказният свят на природата “, чийто край бе на 17 юни. Арт конкуренцията е проведена от Сдружение с нестопанска цел " Дунавско зарево “ и е финансирана по Програма " Култура “ на Община Русе, оповестиха уредниците. И тази година в състезанието взеха присъединяване надарени млади художници, както от одобрени школи по изобразително изкуство от София, Пловдив, Плевен, Варна, Дупница, Попово и други,така и от учебни заведения и читалища в дребни, само че " будни “ села, като: с. Никола Козлево, с. Надарево, с. Мулдава, с. Копривец и други, което затвърждава позицията на русенския конкурс, като доста арт предизвикателство измежду младите художници от цялата страна с личностно отношение към природата и проблемите на запазване на околната среда.

Традиционно, в арт конкуренцията се включиха и българчета, живеещи и учещи в Италия, Германия, Испания, Люксембург, Франция, Дания, Англия и Съединени американски щати, което трансформира състезанието в предстоящо събититие за българската диаспора по света. Отново имаме респектиращо присъединяване и от прилежащо Гюргево, Ръмъния. В състезанието се включиха възпитаници от: Гимназия " Марин Войкулеску ", Технологична Гимназия " Йон Барбу " и Гимназия " Свети Мартири Брънковени ".

Официалното оповестяване на резултатите от Четвъртия онлайн екоарт конкурс за рисунка " Приказният свят на природата “, както и награждаване на русенски призьори, ще се състои още веднъж на русенския пристан на 29 юни - Международния ден на река Дунав от 10.30 часа едновремено с провеждането на специфичен детски хепънинг " На брега на Реката “.

В стратегия още са включени:

- Тематична галерия навън на рисунки от извършения онлайн конкурс със сюжет река Дунав.

- Блиц викторина " Познавате ли река Дунав “, като употребяваните въпроси са от представяния учебен филм " Реката на живота “, създател: Венета Ненкова – Директор на Българското Неделно учебно заведение " Асен и Илия Пейкови “ - Рим/Флоренция. Филмът е качен на Страницата на Сдружение с нестопанска цел " Дунавско зарево “.

- Любопитни научни опити свързани с магията на водата.

- Пъстри рисунки на асфалт към кейовото пространство.

- Рисунки върху неповторими дунавски мидени черупки, открити на русенския бряг.

След оповестяване на резултатите от онлайн състезанието /по медии и във ФБ страницата на Сдружение с нестопанска цел " Дунавско зарево “/, в границите на месец, ще бъдат експонирани в три обособени Галерии /отговарящи на трите възрастови групи/ всички рисунки взели участие в арт надпреварата и естествено спечелилите ще получат заслужените награди, грамоти и медали.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР