На снощната церемония по връчването на ежегодните награди на Съюза

...
</TD
>На снощната церемония по връчването на ежегодните награди на Съюза
Коментари Харесай

Невидимият Тонино на пловдивския куклен театър с ИКАР за куклен спектакъл

На снощната гала по връчването на годишните награди на Съюза на артистите в България - ИКАР 2023 - спектакълът " Невидимият Тонино " на Държавен куклен спектакъл - Пловдив беше отличен в категорията " Куклен театър "! 

" Невидимият Тонино " е едно от най-новите заглавия в репертоара на Държавен куклен спектакъл - Пловдив. Премиерата беше в края на предишния сценичен сезон. Оттогава представлението се приема с огромен триумф от публиката. 

Драматизацията и режисурата на спектакъла са на Елица Петкова, която с извънреден нюх към детския мироглед извежда хумора и дълбоките хрумвания от текста на Джани Родари. Впечатляващата сценография и кукли са дело на Ива Гикова и Ивайло Николов. Музиката, която добавя актуалното звучене на представлението е на композитора Пламен Петков. В функциите са актьорите Велизар Евтимов, Елин Стоянова, Евдокия Енчева, Даниела Русева и Димитър Николов - Шаблата, които за следващ път показват както самостоятелните си актьорски качества, по този начин и силата на сплотения актьорски състав. 

ЗА СПЕКТАКЪЛА: 

" Невидимият Тонино “ е история за една детска неистина. Най-обикновена, най-очаквана, най-повтаряна, само че този път е с непредвидени последствия. " Никакви домашни, никакви уроци! “ – дава отговор Тонино на майка си и до него се появява Лъжата. Тя е персонаж, участник, подбудител. Тонино, който не лъже, стартира да я употребява, а тя става все по-силна и съумява да извърши съкровеното предпочитание на всяко дете, което не си е написало домашните- да стане невидимо. " Едно невидимо дете не може да бъде изпитано! “ И от тук стартира огромното премеждие на Тонино. Колко пъти сме си мислили какво бихме създали, в случай че сме невидими. Колко ужасно би било? Колко изобретателни ще сме? И какъв брой щастливо невидими! И тъкмо тук се появява огромният въпрос: Има ли невидимо благополучие?

по Джани Родари

Драматизация и постановка - Елица Пекова

Сценография и кукли- Ива Гикова, Ивайло Николов

Музика- Пламен Петков

Оператор- Георги Маринов

Асистент оператор- Светлин Йорданов

Монтаж- Стефан Димитров

Грим- Тинна Панайотова

Прическа- Мария Павлова

Изпълнител костюми- Анета Зомбори, Росица Губерова

Снимки: Гергана Дамянова

Участват: Даниела Русева, Евдокия Енчева, Елин Стоянова, Димитър Николов-Шаблата, Велизар Евтимов

Следете програмата на Държавен куклен спектакъл - Пловдив за последващи дати за представлението!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР