На редовното си заседание общинските съветници приеха разчет за бюджетните

...
</TD
>На редовното си заседание общинските съветници приеха разчет за бюджетните
Коментари Харесай

Общинските съветници в Русе решиха за какво ще харчат пари

На постоянното си съвещание общинските съветници одобриха план за бюджетните доходи и разноски. Това е казус за администрацията и се постанова поради забележителното закъснение в приемането на Закона за държавния бюджет за 2023 година, а оттова и гласуването на локалния. Това оповестява на интернет страницата си Общината.

Гласуването на плана ще разреши да се осъществят основни за обществеността действия в условия на възходяща инфлация и цени на строителните материали и храните.

Въз основа на направения разбор на общинските доходи към 31.12.2022 година и плануваните доходи за 2023 година, са обезпечени средства за поправки на междублоковите пространства в града, еднократна помощ за жители по Наредба 21 на Общинския съвет и стратегия " Асистирана репродукция “, издаването на " Алманах на първите неща “, организация на Световната купа по кану-каяк маратон и други

" Повече средства се плануват за общинската фондация " Русе-град на свободния дух “, Програма " Туризъм “, техническо проучване и паспортизация на 10 здания общинска благосъстоятелност, подкрепяне на държавните културни институции и читалищата ", показват от локалната власт.

По предложение на общинските съветници кметът Пенчо Милков утвърди да бъдат увеличени плануваните средства за Програма " Култура “ (120 хиляди лева.), за ремонт на детски площадки (150 хиляди лева.) и за поддръжка на спортните клубове по Програма " Спорт “ (610 хиляди лева.).

Нови моменти в капиталовата стратегия са построяването на фотоволтаици за кметство Мартен и гробищен парк " Чародейка “, главен ремонт на улиците " Доростол “, " Плиска “, " Тулча “ и " Солун “ със средства, обезпечени от страната, главен ремонт на 28 обекта от първостепенната улична мрежа, система за външно изкуствено осветяване по силата на ЕСКО контракт, повдигнати пешеходни пътеки до просветителните институции, планиране на укрепването и консервацията на Паметника на свободата, създаване на черква в кв. Държавно земеделско стопанство, създаване на монумент на Стоян Михайловски, внедряване на ограничения за енергийна успеваемост в Детска ясла 5, закупуване на спомагателна техника за общинските предприятия, построяването на спортна зала с басейн в кв. Дружба 3 (СУ " Васил Левски), 2 нови корпуса в Дом " Приста “, закриване и  рекултивация на клетка 2 за неопасни боклуци и механически план за закриване и рекултивация на клетка 3 от районното хранилище.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР