На 15 юни от 10:30 ч. на алея Перистери“ в

...
</TD
>На 15 юни от 10:30 ч. на алея Перистери“ в
Коментари Харесай

Спортни занимания в парка на Младежта в Русе организира Общината

На 15 юни от 10:30 ч. на алея " Перистери “ в Парка на младежта  ще се организира националната спортна демонстрация " Световен ден на предизвикването 2024 “. Тя се провежда от Община Русе, Ученическа спортна школа-Русе, РУО-Русе, Българска федерация спорт за всички/БФСВ/ и е с финансовата поддръжка на Министерството на младежта и спорта по " Програма за развиване на спорта за всички ". Подробности за акцията бяха дадени през днешния ден на конференция в постройката на Община Русе, в която взеха присъединяване зам.-кметът Борислав Рачев, началникът на РУО-Русе доктор Росица Георгиева, шефът на УСШ-Русе Мая Петрова и журналистът Румен Николаев.

За първи път " Световен ден на предизвикването " ще се организира взаимно с акцията " Заедно дейни - аз и моето семейство “, проведена от Инициативата " Заедно да спасим децата и Русе от дрогата “. Тя се реализира от журналиста Румен Николаев с поддръжката на Българския червен кръст. Спортните занимания ще се проведат в навечерието на Международния ден за битка с наркоманиите и наркотрафика - 26 юни, заяви Общината.

По продължение на алея " Перистери “ и в двора на Английската езикова гимназия " Гео Милев “ ще бъдат обособени места за демонстрации на присъединилите се в самодейността 18 спортни клуба от Русе. Всеки искащ ще може да вземе присъединяване посредством упражняване на даден тип спорт или съответна двигателна интензивност най-малко за 10-15 минути без спиране според от физическите си благоприятни условия. Участниците ще могат да избират дали да се включат в занимания по битка, джудо, бадминтон, футбол, бокс, акробатика, повдигане на тежести и други В спортната демонстрация ще вземат присъединяване и близо 100 възпитаници от 11 образователни заведения, които ще бъдат подкрепени от своите родители, както и чиновници на две от най-големите компании в района.

В рамките на акцията " Заедно дейни - аз и моето семейство “ русенци ще могат да се включат в разнообразни развлекателни игри като национална топка, скачане на ластик, игра на дама, федербал и други На място ще бъдат обособени и пунктове по " Първа долекарска помощ “ и " Превенция на водния травматизъм “ от БЧК и Регионалната здравна ревизия.

За участниците в проявата е планувана и лотария с голям брой награди, обезпечени от Община Русе.

В културната стратегия на събитието ще вземат участие Мажоретен състав " Екстрийм “ към Общински юношески дом и Клуб по спортни танци " Настроение “. Организацията ще бъде подкрепена и от Ученическа спортна школа с шеф Мая Петрова. В спортната демонстрация ще се включат и Клуб за спорт и танци " Фламинго Етно “ и танцьори от  ФТТ " Найден Киров ".

Националната акция " Световен ден на предизвикването " се организира за 31-ви път и цели да насърчи и разпространява систематичните занимания с физически извършения и спорт и тяхната роля за здравето, положителната форма, работоспособността и дълголетието на хората, без значение от тяхната възраст, пол, обществен и здравен статус.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР