Мисия Лаута 4 се превърна в най-мащабната акция, провеждана досега,

...
</TD
>Мисия Лаута 4 се превърна в най-мащабната акция, провеждана досега,
Коментари Харесай

Мисия Лаута 4 се превърна в най-мащабната акция, провеждана досега

" Мисия Лаута 4 " се трансформира в най-мащабната акция, провеждана до момента, като изпревари по посещаемост и успеваемост всички предишни. В нея се включиха към 600 души, с което тазгодишното разчистване на парк " Лаута " задмина 2-3 пъти по посещаемост предходните акции. В изнасянето на паднали и изсъхнали дървета и клони се включиха няколко проведени групи, както и доброволци от всички краища на града. От Оперативна програма " Градини и паркове " имаше над 80 чиновници, 6 дробилки за клони, 10 резача, 4 самосвала и преден товарач. В акцията под егидата на кмета на " Тракия " се включиха десетки чиновници на Оперативна програма " Чистота " и на районната администрация на " Тракия ", кметът, зам.-кметове, ръководителят на Общинския съвет Атанас Узунов, районният кмет на " Източен ", общински съветници, както и други представители на общинската администрация.

Тази година за първи път акцията по разчистване стартира от западната страна на " Лаута ". " Искам целия парк да придобие типа, който има от източната страна, където са барбекютата. Там има огромен необработен капацитет и през мандата ще работя, с цел да го осъществяваме. Планирам нова фитосанитарна оценка, както и геодезическо снимане на целия парк, с цел да сложим основите за едно бъдещо планиране и обособяването му като най-хубавия парк на Пловдив, което да се трансформира в привлекателен център и мечтана дестинация освен за пловдивчани ", съобщи Гатев.

В самодейността се обработиха 100 дка от парка, като това съставлява към ¼ от " Лаута ". Извозеният дървен материал в съботния ден беше сред 80 и 100 кубика, като на терен останаха още над 200 кубика материал. От Оперативна програма " Градини и паркове " чакат близо 100 тона клони и суха маса, която ще бъде ориентирана към компостера. Безпрецедентното разчистване на парка и отличните мнения от жителите стимулира уредниците от регион " Тракия ", които обмислят да проведат още една сходна самодейност в границите на календарната година.

За акцията от кметството на " Тракия " бяха обезпечили ръкавици, чували, води, сандвичи и плодове от спонсорите Eat and Go за доброволците. Мероприятието беше обезпечено с медицински екип, чиято интервенция за благополучие не се наложи да се употребява.

" Искам първо да благодаря на районната администрация за организацията по събитието. Повече от месец с сътрудниците от регион " Тракия " положихме неимоверни усилия, с цел да създадем събитието най-мащабното до момента и имам вяра, че успяхме. Днес се събрахме над 600 души, обединени от една идея – " Лаута ". Също по този начин изричам признателност към чиновниците на Оперативна програма " Градини и паркове ", които ще имат работа в " Лаута " най-малко още седмица-две след акцията. Разбира се, желая да благодаря и на кмета, от който ние поехме щафетата и който беше през днешния ден с нас на терен ",  въодушевено съобщи кметът на " Тракия ",.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР