Кметът свиква заседание на Обществения съвет по икономически въпроси (ОСИВ)

...
</TD
>Кметът свиква заседание на Обществения съвет по икономически въпроси (ОСИВ)
Коментари Харесай

Свикват заседание на Обществения съвет по икономически въпроси

Кметът привиква съвещание на Обществения съвет по стопански въпроси (ОСИВ) към Община Русе, като на него са поканени представители на бизнеса, търговски камари, университетски среди, браншови и други цивилен организации. То ще се организира на 24 януари (сряда) от 16:00 ч. в Зала 1 в постройката на локалната администрация, разгласи Община Русе.

В дневния ред на съвещанието е планувано да бъдат дискутирани редица въпроси и оферти - бъдещето на постройката, в която доникъде на 2022 година се обитаваше Генералното консулство на Руската Федерация; опцията за партньорство сред бизнеса и локалната власт по отношение на идна покана по Програма за развиване на районите (ПРР) за Интегрирани териториални вложения (ИТИ концепции); запознаване на членовете на Съвета с утвърдените за финансиране от страната до този миг планове, както и тези, за които Община Русе следва да кандидатства.

На срещата ще бъдат разисквани и евентуални хрумвания и благоприятни условия за развиване на Русе и общината от страна на локалния бизнес. Ще бъде показан планът " Проектиране и създаване на анаеробна апаратура за разделно събрани биоразградими боклуци на РСУО Русе “ и методите за стимулиране на локалния бизнес за вярното изхвърляне на битов разградим боклук. Предвидено е да бъдат прегледани и разисквани избрани акценти от Проектобюджет 2024 година на Община Русе, както и опцията за осъществяване на годишно събитие за връчване на награди на отличили се бизнес организации в тяхната сфера.

Инициативата за основаването на ОСИВ е на кмета. Основната цел на експертно-консултативния орган е да подкрепя локалната власт и локалното самоуправление при образуване на позиции, вдишване на начинания за развиване и осъществяване на общинската политика по стопански въпроси.

От публичния съвет се чака да дава мнения по настоящи проблеми на икономическото развиване, както и да насочва оферти към Община Русе за политики и ограничения при обмисляне и реализация на действия за реализиране на резистентен стопански напредък. Правилникът му планува присъединяване на неговите членове в публични разисквания, генериране на хрумвания по отношение на цялостното развиване на общината, както и предоставяне на оферти по отношение на подготовката, осъществяването и мониторинга на Плана за интегрирано развиване на Община Русе (ПИРО). Участниците в Съвета ще могат да провеждат провеждането на разисквания по импортирани от жители и юридически лица оферти и рекомендации, както и да споделят и разпространяват положителни практики в региона на икономическото развиване и поощряване на вложенията.

Съветът има право да прави оферти за образуване на локални референдуми и да предизвиква публично-частното партньорство сред локалната власт и бизнеса на територията на община Русе при обмисляне и реализация на действия за реализиране на резистентен стопански напредък.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР