Кметът на район Източен“ и неговия екип проведоха инициатива по

...
</TD
>Кметът на район Източен“ и неговия екип проведоха инициатива по
Коментари Харесай

Облагородиха поредните зелени площи в район Източен

Кметът на регион " Източен “ и неговия екип организираха самодейност по озеленяване на междублоковото пространство на ул. " Жеравна “ № 1-3. Събитието се реализира взаимно с Оперативна програма " Градини и паркове “ и Оперативна програма " Чистота “.

" Обогатяването, облагородяването и поддържането на зелените пространства в регион " Източен “ са приоритет за нас. Те са част от общата еко-система на град Пловдив и по този метод съумяваме да превърнем региона в по-привлекателно място за жителите му “, сподели Русинов.

В днешната самодейност се включиха още - шеф на Оперативна програма " Градини и паркове “ и - шеф на Оперативна програма " Чистота “. От " Чистота “ помогнаха за почистването на терена, а от " Градини и паркове “ осигуриха нужната растителност и спомагаха за засаждането й.

Всички дружно засадиха 10 броя дървовидна ружа, 3 броя рустифина, 5 броя от типа туя. Пред входа на жилищния блок бяха засадени нови 200 броя лигуструм.

Кметът връчи благодарствени писма на шефовете на " Градини и паркове “ и " Чистота “ в символ на благодарност за взаимната работа и съпричастност по облагородяването на зелените пространства и поддържането на чистотата в регион " Източен “.

В рамките на месец март бяха облагородени още няколко междублокови пространства, още веднъж със съдействието на " Градини и паркове “ и " Чистота “. На ул. " Радко Димитриев “ № 13 бяха засадени 15 метра жив плет от храстовидна растителност, райграс и компост за облагородяване на почвата. На ул. " Славянска “ № 93 бяха засадени 30 лавровишни и рози. На ул. " Ралица “ № 3 междублоковото пространство бе облагородено с 12 дръвчета със съдействието на жителите, напомни кметът на регион " Източен “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР