Кметът на община Благоевград ще предложи разширяване на зоната за

...
</TD
>Кметът на община Благоевград ще предложи разширяване на зоната за
Коментари Харесай

По-скъпа синя зона в Благоевград иска кметът Байкушев

Кметът на община Благоевград ще предложи разширение на зоната за платено паркиране в Благоевград и увеличение на таксата за синя зона, стана ясно по време на конференция, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg .

По думите на Байкушев три са главните цели на платеното паркиране - контролиране и понижаване на автомобилния трафик в централна градска част; възстановяване качеството на въздуха посредством потребление на градски превоз, колела и напредване пеша; повече пари за поддръжка на уличната мрежа.

В момента таксата за синя зона в центъра на Благоевград е 1 лева на час. Разрешеният престой е до 3 часа. Предложението ще бъде зоната да стане 2 лева, като кметът сподели, че толкоз коства платеното паркиране в аналогични на Благоевград градове.

Стана ясно също, че се изследва общински парцел, върху който да бъде построен паркинг за решение на казуса с незадоволителното места за паркиране в Благоевград.

Идеята е на мястото на съществуващия сега углавен паркинг да бъде построен подобен, който да е с 5 равнища, две от които подземни.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР