Кметът на Бургас се срещна с министъра на културата в

...
</TD
>Кметът на Бургас се срещна с министъра на културата в
Коментари Харесай

Министърът на културата бе на морска визита

Кметът на Бургас се срещна с министъра на културата в служебния кабинет. Морската аудиенция е първо работно посещаване на Тодоров отвън столицата. Двамата разискаха положителното съдействие, водещите планове и опциите за навреме им осъществяване.

Зам.-кметът на Бургас Диана Саватева осведоми министъра за новите събития и хрумвания в пространствата за модерно изкуство.

По време на работното посещаване през днешния ден в Бургас министърът посети още Кукления спектакъл, Филиала на Националната художествена академия и Центъра за модерно изкуство и библиотека. Тодоров бе посрещнат от Христина Арсенова, проф. Светозар Бенчев и Яна Кършийска. Те показаха работните пространства и залите за публичен достъп, споделиха за самодейностите на културните институти, свързани с обезпечаването на по-широк достъп до изкуството.

" Винаги ми е доста прелестно да съм в Бургас. Аз съм доста обвързван с този град освен тъй като в интервала 2003-2005 година съм работил като живописен началник на Оперно-филхармоничното сдружение тук, само че и тъй като различавам създателите, концепциите и културните артикули, които се осъществят. ", сподели Тодоров. Той добави, че към този момент има опит и собствен работещ механизъм за деяние. По думите на министър Тодоров, точно културата сплотява хората като народ и оставя диря за поколенията.

Директорът на Република България " П. Яворов " - Яна Кършийска, показа положителния опит, който има библиотеката, която към този момент се намира в новата съвременна постройка на тогавашната Немска болница, която бе реконструирана по план на Община Бургас с европейско финансиране. Центърът разполага с две изложбени зали. Всичко това, както и големият библиотечен фонд от над 600 хиляди книги, попълван постоянно и по стратегиите на Министерството на културата, е част от магията на новия храм на книгата, сподели Яна Кършийска. В края на срещата министърът получи своята златна читателска карта.

участва и на премиерата на " Кралицата на хубостта " в държавна такса " Адриана Будевска ". Постановката е на Боил Банов - някогашния министър на културата и възпитаник на Борислав Чакринов - дългогодишният шеф на бургаската Мелпомена, който ни напусна неотдавна.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР