Изборният ден в Благоевградска област започна в спокойна обстановка. Това

...
</TD
>Изборният ден в Благоевградска област започна в спокойна обстановка. Това
Коментари Харесай

Изборният ден в Благоевградска област започна в спокойна обстановка

Изборният ден в Благоевградска област стартира в спокойна конюнктура. Това оповестиха за Blagoevgrad24.bg  от Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Благоевград. От полицията прецизират, че са подхванати всички нужни ограничения за защитата на публичния ред, пожарната сигурност и обезпечаването на умерено протичане на изборния ден.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушавания, които попречват естественото протичане на изборния развой и са съотносими към дейностите на Министерство на вътрешните работи, на денонощната телефонна линия 02/90 112 98 и имейл [email protected]. В ОДМВР-Благоевград също са открити денонощни телефонни линии: 073/ 867 323, 073/ 867 566 и 073/ 867 434, както и e-mail: [email protected], на които да се подават сигнали за нарушавания или възможни закононарушения, съотносими към отговорностите на Министерство на вътрешните работи в изборния развой.

Създадена е организация и звената на Дирекция " Български документи за идентичност “ ще работят в днешния ден от 08:30 до 19:00 часа. Те ще издават удостоверения ( за изгубени /откраднати/ повредени/ унищожени персонални карти и документи с изминал срок) с оглед упражняваните права на жителите.

Припомняме, че в изборното помещение не се позволяват въоръжени лица и такива, носещи предмети, рискови за живота и здравето на жителите. Забранява се използването на телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника за снимане метода на гласоподаване. Служителите на Министерство на вътрешните работи се намесват за възобновяване на реда, когато това е належащо и има съответното решение на изборната комисия.

Общият брой на формираните СИК-ове на територията на Област Благоевград е 567, от които 443 ще може да се гласоподава с машини, а в 124 жителите ще могат да упражнят правото си на избор единствено с хартиени бюлетини. Подвижните изборни кутии са 20 на брой.

315 612 поданици на Благоевградска област през днешния ден имат правото си да гласоподават и да изберат своите депутати в идващото Народно заседание. Броят на тези, които имат право да гласоподават в евроизборите е по-малък 271 630.

За 11-те мандата от Благоевградска област се борят 31 партии и обединения и 290 претенденти за депутати.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР