Интересна изложба Любов в пощенски плик“ откриват днес в Регионалния

...
</TD
>Интересна изложба Любов в пощенски плик“ откриват днес в Регионалния
Коментари Харесай

Любов в пощенски плик показва изящното общуване между влюбени преди повече от век

Интересна галерия " Любов в пощенски плик “ откриват през днешния ден в Регионалния исторически музей в Пловдив. Експонатите са изложени в обновените витрини в зала " Съединение “. Това заяви в предаването " Цветовете на Пловдив " на Радио " Фокус " шефът на музея Стоян Иванов.  

" За страдание последните години младежите, със актуалните средства за предаване на информация, не помнят оня забавен метод на другарство сред хората от преди повече от век. Поводът за изложбата е 14 февруари, свързваме изложбата с любовта и неслучайно ", уточни Иванов.

Той изясни, че посредством писмата хората ще може да се допрян до стила на писане на Найден Геров, в писмата му до своята брачна половинка Мария. Може да се видят и писмата на полковник Страти Гешов до брачната половинка му - белгийката Климентина. Техният фамилен живот е имал ужасно доста компликации поради това, че е взе участие във войните за национално обединяване на България и кореспонденцията е била от другите фронтове, където той служи.

" Така че това е нещо забавно, с цел да запалителен интереса на младите, с цел да се поинтересуват от онази епистоларна форма на другарство, която е била преди повече от век. Има още нещо забавно от първите писма сред Найден Геров и неговата бъдеща брачна половинка Мария. Когато той получава едно писмо от нея, му прави усещане, че не тя написа писмото, и по тази причина в отговор до нея той й загатва когато написа, да не слуша другите, а да написа от сърцето и душата си. В изложбата може да се види и тази преписка сред Мария и Найден Геров. Предполагам, че се получава една доста хубава галерия ", добави Стоян Иванов.

Освен писмата, са готови и забавни любовни картички от фонда на музея.

" Няма да издавам наличието, тъй като всеки, който посети нашия музей, ще се допре до интимното, т.е. скритото, което е съществувало сред хората и в метода им на другарство ", сподели още шефът на музея.

Иванов уточни и занимателни неща от изложбата, която от на следващия ден може да се види в музея. В писмо до своята избраница, почитател я съпоставя по изящност с швейцарска крава, което в този момент кара хората да се усмихват, само че за времето си това е било един страховит комплимент.

Характерно за всички писма е изящният жанр на писане, което може би в забързаното ни всекидневие и технологии, към този момент няма по какъв начин да се случи. Този сексапил е липсващ. 

" Изложбата ще бъде открита в РИМ Пловдив от 12.00 часа през днешния ден, а вечерта от 18.00 до 21.00 часа сме приготвили едно забавно събитие, озаглавено " Музика, обич, вино “. Събитието няма да е по този начин обичайното. В рамките на три часа, взаимно с другари от Музикалното учебно заведение " Добрин Петков “ сме подготвили музикална част, която ще бъде придружена с четене на част от писмата. Извадили сме още от периодическия щемпел от 20-те и 30-те години разгласи за годежи, за покана за срещи и така нататък

Така че тези хора, които участват на това събитие, ще се допрян и до другото, обявата във вестника. Знаете в предишното е имало такава процедура. Наистина има страхотни разгласи, които хората, които посетят нашето събитие, ще могат да прочетат ", осведоми още шефът на Историческия музей в Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР