Инициативата Написах ти писмо. Ти закъде бързаш? да се проведе

...
</TD
>Инициативата Написах ти писмо. Ти закъде бързаш? да се проведе
Коментари Харесай

Предложиха към фишовете за скорост да има писмо, написано от роднини към загиналото им дете

Инициативата " Написах ти писмо. Ти закъде бързаш? " да се организира и в Пловдив, предлага Сдружение " Ангели на пътя ", което сплотява фамилии на починали при ПТП от цяла България. Предложението е в Пловдив да се слагат билбордове с лицата на починалите деца, а към фишовете за превишена скорост да има писмо, написано от майки, сестри, татковци до починалото им дете и последните им думи към него.  

" Това е един потрес за тези, които получават писмата с фишовете за превишена скорост, тъй като те са доста персонални и много шокиращи. В Пловдив има много случаи на починали при ПТП, по тази причина дойдохме на тази среща - да продължим да споделяме какви са ни настояванията " - сподели пред камерата на Plovdiv24.bg създателката на сдружението Петя Иванова.

" Ангели на пътя " се бори за законодателни промени, измежду които е криминализирането още на първия тест за алкохол и опиати, а когато управляваш пийнал или дрогиран и настъпваш газта до дъно, да се води предумисъл. 

Иванова напомни, че благодарение на непрекъснатите митинги в София се стигна до приемането на решението за лишаване на колите на пияните и дрогираните. Предстои прецизирането, само че от сдружението ще упорстват и на джигитите на пътя също да им бъдат отнемани колите.

От съдружие " Спаси Пловдив " желаеха да се криминализира шофирането със скорост над ограничаването за града 50 км/ч. " Ако карате над 100 км/ч в града, вие сте евентуален палач. Смятаме, че това ще стресне доста от някои хора, които се мислят за безсмъртни. Обръщам се към тях: Карайте деликатно, животът е скъп! " - сподели ръководителят на сдружението.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР