И през тази седмица Регионална библиотека Пейо К. Яворов“ ще

...
</TD
>И през тази седмица Регионална библиотека Пейо К. Яворов“ ще
Коментари Харесай

Библиотеката ви предлага интересни събития и през тази седмица

И през тази седмица Регионална библиотека " Пейо К. Яворов “ ще предложи на бургазлии и посетители на града забавни и вълнуващи събития.

Още във вторник, 21 ноември, от 18.30 часа там ще бъде показана книгата " От създателите и читателите ЗА КНИГИТЕ И ЧЕТЕНЕТО “, със съставители и посетители Анна Лазарова и Светлозар Желев. Тя съдържа 42 персонални описа от хора, свързани с писането и литературата, за техните първи стъпки в четенето, книгите, които са ги въодушевили и трансформирали, както и техните анкетни карти с въпроси за потребността от четенето и литературните им пристрастия. В тази книга ще намерите имената на забележителни български писатели, създатели на наличие, издатели, публицисти, млади създатели и даже деца. Техните истории са по едно и също време персонален образец, през призмата на който ни се желае да повишим интереса и вниманието към книгите и четенето.

Любов Кронева гостува в родния Бургас със своята нова книга " Хората са нежни “. Премиерата е на 23 ноември от 18.00 часа в конферентна зала " Акад. Константин Петканов “ на Библиотеката. Модератор на срещата ще бъде поетесата Любов Джунгурова. Кронева е измежду разпознаваемите имена в актуалната българска литература със личен разказвателен жанр и философска дълбочина на текста. " Хората са нежни “, ни въвлича във въртопа от страхове, догадки, теории, интриги и митинги, през които животът си пробива път. Това е книга е за оцеляването.

Истории от бекстейджа - Късо кино в Библиотеката очаквайте на 24 ноември от 19.00 часа още веднъж в конферентна зала " Акад. Константин Петканов “. Всички виждат какво се случва на сцената, под светлините на прожекторите, само че малко на брой знаят историите отвън тях. Всяка театрална промишленост си има бекстейдж. Там ще надникне публиката в търсене на най-откровените и неподправени истории, които остават скрити за нея.

Премиерно ще се прожектира филмът " Прослушване “, сниман в Холивуд от български екип. Ще бъдат показани и филми от Съединени американски щати, Полша и Норвегия.

Входът за всички събития е свободен!
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР