Хотелиерът Борис Христов, срещу когото е повдигнато обвинение за нанасяне

...
</TD
>Хотелиерът Борис Христов, срещу когото е повдигнато обвинение за нанасяне
Коментари Харесай

Хотелиер от Пловдив: Смятали са по бързата процедура да ме изпраскат

Хотелиерът Борис Христов, против който е повдигнато обвиняване за нанасяне на лека телесна щета на чиновник от " Общинска защита " Пловдив, чака през днешния ден най-сетне да бъде разпитан за случая и.

Вече няколко пъти делото се отсрочва поради неявяването на чиновник от IV районно ръководство на полицията и процесът не може да завърши. На предишно съвещание на очевидеца Божидар Димитров даже е. 

" Четири пъти го няма този очевидец, а прокурорката доста държи да бъде разпитан. Не знам за какво е толкоз значим, откакто не участва на обстановката, а е отишъл много по-късно да разпита индивида от кабинката. Година и половина ме размотават към този момент " - разяснява пред Plovdiv24.bg Христов.

В обвинителния акт против Борис Христов написа, че на 16.03.2023 година в Пловдив е предизвикал на длъжностно лице – С.Д.Д. от гр.Пловдив, охранител в Общинско дружество " Общинска защита “ – Пловдив, при и във връзка осъществяване на службата му лека телесна щета, изразяваща се в травма на лицето – оток, охлузване и кръвонасядане в лява скулна област, довели до болежка и страдалчество без разстройство на здравето – закононарушение по чл.131 ал.1, т.1 вр. с чл.130 ал.2 от Наказателен кодекс. 

Второто обвиняване е за това, че на 16.03.2023г. в Пловдив е принудил пострадалия С.Д.С. от Пловдив да извърши нещо обратно на волята му – да вдигне бариерата, осигуряваща достъп до архитектурно-исторически резерват " Старинен Пловдив “, като е използвал за това мощ – закононарушение по чл.143 ал.1 от Наказателен кодекс.

" Аз съм в безспорното си право. Когато разпитваха вещото лице, той сподели, че охранителят може и да симулира и самичък да се е наранил. Обвиненията против мен са съшити с бели конци. Смятали са по бързата процедура да ме изпраскат. Насоса ги един някогашен чиновник от общината,, с който не се обичаме поради позицията ми като ръководител на сдружението на живеещи и работещи в Стария Пловдив " - описа Христов.

Хотелиерът напомни, че 10 години води борба против следения достъп до Стария град и по негова концепция е основано сдружението на живеещи и работещи в резервата да се борят против несправидливостта. Постигнато е решение да се обезпечи достъп с карти, което е било сполучливо повече от пет години. Самият Христов е бил пострадал и не е допускан до дома си, тъй като е взел участие в митингите против бариерата. 

" Ние желаеме бариерата да се отстрани или да не е в този тип. Това контролно-пропусквателен пункт, посредством тия хора, се крадат пари. Дават им по 500-600 лв., а им пишат по 2000 лева, разликата се краде, а тия хора пускат коли в Стария град против възнаграждение. Затова Старият Пловдив е цялостен с коли " - изясни Христов.

Абсолютно неразбирателство е фактът, че резерватът има един вход и няма излаз. Това, съгласно хотелиера, го няма на никое място по света и самият той нееднократно е предложил да се отвори " Хисар капия ", само че срещал отпор от администрацията. 

" Колите стоят по 20 часа паркирани по улиците и димът от ауспусите влиза в прозорците ни. Какво вършим, в случай че стане пожар, ВиК повреда или има потребност от кола за спешна помощ? Не могат да минат поради спрените коли " - установи предприемачът.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР