Химическият факултет на Пловдивския университет Паисий Хилендарски организира традиционно състезание

...
</TD
>Химическият факултет на Пловдивския университет Паисий Хилендарски организира традиционно състезание
Коментари Харесай

ПУ Паисий Хилендарски организира традиционно състезание

Химическият факултет на Пловдивския университет " Паисий Хилендарски " провежда обичайно съревнование - тест по химия за възпитаници от гимназиален стадий на образование в 11 и 12 клас. Датите за осъществяване през тази година са 11 февруари и 8 април, обясниха уредниците.

Целта на надпреварата е да даде опция на възпитаници да изявят своите познания и умения в региона на химията, както и да подтикват убеденост при присъединяване им в спортни прояви. Състезанието се състои в решение на тестови задания от образователния материал по " Химия и запазване на околната среда " от 7-ми до 10-ти клас, което го прави уместно за възпитаници, които имат интерес в следващо образование по химия във висше учебно заведение. Включени са 40 тестови задания с избираем отговор от обща и неорганична химия и органична химия. Продължителността му е 2 астрономически часа. По време на надпреварата се позволява използването на периодическа система.

Проверката и оценяването на писмените работи на участниците се прави от преподаватели от Химическия факултет директно след привършване на надпреварата. Оценяването на дилемите се прави по точкова система, а оценката се образува според от броя на правилните отговори по авансово оповестени критерии.

Участието в надпреварата е гратис, като е нужна предварителна регистрация на адрес: [email protected] или на телефон 032 / 261 402. Данните, които искащите да се запишат следва да дават, са: трите имена на ученика, дата на раждане, учебно заведение, клас и e-mail.

С оценката от надпреварата искащите ще могат да вземат участие в класирането за всички бакалавърски специалности на Химическия факултет на ПУ " Паисий Хилендарски “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР